Raakaruokareseptit

2.11.2016

Sorbettitorttu

Pohja
• 1 osa kuivattuja viikunoita, poista kannat
• 1 osa siemen-/pähkinäaineksia eli kookoshiutaleita sekä jotain seuraavista: pekaani-, saksan- tai parapähkinöitä, manteleita tai auringonkukansiemeniä, mausteita kuten esim. vaniljaa, kanelia, kardemummaa

Sinulla on siis esim. 4 dl viikunoita sekä yhteensä 4 dl siemen-/pähkinäaineksia. Jauha siemenet, pähkinät tai mantelit kuiviltaan kuivassa tehosekoittimessa jauheeksi. Sekoita monitoimikoneessa kaikki ainekset torttupohjaksi. Taikina saa jäädä hieman rouheiseksi. Jos sinulla ei ole monitoimikonetta, voit jauhamisen jälkeen saksia viikunat pikku silpuksi ja vaivata käsin kaikki ainekset massaksi.

Levitä laakealle tarjoilulautaselle ”korppujauhoiksi” pari rkl kookoshiutaleita. Ala keskeltä lautasta painella massaa vähän vajaan 1 cm:n paksuiseksi kerrokseksi. Nosta torttuun pienet reunat.

Kerma
• 1 osa cashewpähkinöitä tai manteleita
• 2 osaa kypsää avokadoa
• vaahterasiirappia, kookossokeria, steviaa tms. makeutteeksi
• vaniljaa
• tilkka vettä
Jauha kuivat cashewpähkinät kuivassa tehosekoittimessa jauheeksi. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmä kuorestaan sekoittimeen. Lisää vähän valitsemaasi makeutetta ja vaniljaa sekä ensin vähän vettä. Sekoita aineksista paksu kerma ja lisää vettä vain sen verran kuin tehosekoitin toimiakseen tarvitsee. Kukin voi annostella kermaa itse torttupalalleen.

Sorbetti
Ota pakastimesta mansikoita muutamaksi minuutiksi ensin huoneenlämpöön. Sekoita mansikat tehosekoittimessa massaksi, jolloin saat sorbettia. Joudut välillä sulkemaan koneen ja kaapimaan massaa laidoilta alas. Halutessasi voit sekoitusvaiheessa myös makeuttaa mansikoita esim. puolituoreilla taateleilla tai vaahterasiirapilla. Kuvan torttuun panin myös hieman puolukoita. Levitä sorbetti tortulle ja tarjoile heti.