Näkymätön voima

RistoLappi

Sähköverkko on kaupungin, sen asukkaiden ja infrastruktuurin kannalta näkymätön. Kuitenkin sähkö on läsnä jokapäiväisessä elämässämme kotitöiden ja harrastusten kautta, viihteenä ja yhteydenpitona. Sähkö on niin itsestään selvä osa arkea, ettei sen käyttöä juurikaan tule ajatelleeksi.

Me teemme töitä varmistaaksemme, että sähköverkko toimii aina, kaikissa olosuhteissa. Vuonna 2016 siirsimme sähköä vantaalaisille yhteensä 1 850 000 megawattituntia. Se on noin kaksi prosenttia koko Suomen sähkönkulutuksesta. Myös sähkönjakelun toimitusvarmuus
on Vantaalla hyvä. Keskimääräinen keskeytysaika asiakasta kohden oli viime vuonna vain 7,4 minuuttia.

Kaupungin kasvun myötä myös sähkönkulutus kasvaa tasaisesti. Viime vuonna kasvua oli noin 4,5 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Sähköverkkoomme liittyi myös ennätysmäärä uusia asiakkaita. Uskomme sähkönkäytön Vantaalla jatkavan kasvuaan hitaasta talouskasvusta
huolimatta.

Vantaa on maantieteellisesti vetovoimainen paikka. Sen sijainti valtakunnallisten pääväylien, kansainvälisen lentokentän sekä kauko- ja lähiliikenteen rautateiden solmukohdassa on erinomainen. Vantaa kiinnostaa ja kaupunki kehittyy. Rakentaminen on nyt hyvin vilkasta, kuten tämänkin lehden pääjutussa todetaan. Olemme iloisia, että saamme osaltamme edesauttaa Vantaan kasvua.

Tiesithän, että voit lukea tuoreimmista kuulumisistamme myös sähköisessä mediassa? Löydät meidät Twitteristä (@sahkoverkko) ja Facebookista (@vantaanenergiasahkoverkot).

Risto Lappi
toimitusjohtaja