Energisenä koko päivän

emilia

Kolme asiaa auttavat minua pysymään energisenä päivittäin.

Yritän asettaa päivälleni tavoitteen

Olen huomannut, että kirkas tavoite päivittäin on erinomainen tapa pitää mieli ja keho energisinä. Hyvän tavoitteen ei tarvitse olla kunnianhimoinen, vaan sen tulisi olla riittävän pieni ja ennen kaikkea konkreettinen. Hyvä tavoite päivään voi olla esimerkiksi se, että muistaa juoda tarpeeksi vettä päivän aikana tai se, että tekee uintiharjoituksissa normaalia huolellisempia ponnistuksia lähtöharjoitteissa. Tavoitteen suhteen ei kannata ahnehtia, eikä varsinkaan hermoilla turhaan – rento asenne auttaa myös keksimään uusia tavoitteita.

Pyrin ulkoilemaan joka päivä

Luonto on yksi parhaista energianlähteistä. Sää voi olla välillä kurja, mutta pienikin ulkoilu luonnossa piristää mukavasti. Kävelylenkit eivät ainoastaan anna lisäenergiaa, vaan vähentävät myös stressiä. Yksi hyvä tapa nauttia ulkoilusta on jättää puhelin kotiin, mikä lisää rentoutumista. Ulkoilu ilman puhelinta antaa mahdollisuuden mukavaan taukoon sosiaalisesta mediasta ja sähköposteista. Ja tämäkin on hyvä muistaa: ulkoilu voi olla sosiaalisempi tapahtuma ystävien kesken kuin sosiaalinen media koskaan!

Hymyilen ja nauran päivittäin

Tämä voi kuulostaa hieman hassulta, mutta hauskat hetket mukavien ihmisten kanssa tekevät minut todella energiseksi. Jokainen päivä ei mene välttämättä parhaalla mahdollisella tavalla, ja erilaisia vastoinkäymisiä tuleekin kaikille aina silloin tällöin. Silti uskon, että jokaisesta päivästä on ammennettavissa hauskoja hetkiä, jos yrittää suhtautua edes osaan asioista leikkisällä tavalla. Koen, että synkistely ja asioiden liiallinen märehtiminen eivät lisää energiaa. Aina ei ole helppoa hymyillä tai nauraa, mutta kannattaa ainakin yrittää sitä. Hymyä ja iloa teille kaikille!

Emilia Pikkarainen

Kirjoittaja on Vantaalta kotoisin oleva kilpauimari. Vantaan Energia on tehnyt pitkään yhteistyötä Emilian kanssa.