Hinnat edullisimpien joukossa Suomessa

Kuva e1460009279118

Sähkönsiirto tuo vaivattomasti ja varmasti kuluttajan käyttöön vaikkapa suomalaista tuulivoimaa tai norjalaista vesivoimaa. Siksi sähkönsiirto maksaa.

Tiivisti rakennetulla Vantaalla sähköverkon pituus kutakin asiakasta kohden jää lyhyeksi. Sähköverkkoa on myös jo vuosikymmeniä kehitetty asiak­kaiden vaatimuksia vastaavaksi.

Paljolti näiden seikkojen ansiosta Vantaan Energia Sähköverkot Oy:n sähkönsiirto kuuluu sekä Suomen halvimpiin että luotettavimpiin.

Tarkasti valvottua toimintaa

Sähköverkkotoiminta on Suomessa alueellista monopolitoimintaa. Energiavirasto valvoo jokaisen sähkönsiirtoyhtiön toimintaa. Yhtiöiden puolestaan pitää huolehtia siitä, että niiden toiminta täyttää asiakkaiden ja Energiaviraston kriteerit.

– Hinnoittelumme perustuu aina todellisiin kustannuksiin. Esimerkiksi vuoden ja vuorokauden ympäri päivystävän vikapalvelun ylläpito maksaa. Lisäksi verkostoa pitää huoltaa ja kehittää, kertoo sähkönsiirron hinnoittelua suunnitellut kehitys­insinööri Tuomas Åhlman.

– Toimitusvarmuutta koskevat kiristyvät vaatimukset eivät kuitenkaan aiheuta investointisuunnitelmiimme merkittäviä muutoksia.