Seuraa kulutusta

seuraa

Sähkönsiirron tuotteet ovat yleis-, aika- ja kausisiirto. Raportointipalvelusta voit seurata sähkönkäyttöäsi.

Yleissiirto on samanhintaista ympäri vuorokauden. Se sopii asiakkaille, joiden sähkönkäyttö jakautuu tasaisesti ympäri vuorokauden. Tyypillisimpiä kohteita ovat kerros- ja rivitalot sekä pientalot, joissa on osittain varaava lämmitys, esimerkiksi lämminvesivaraaja. Aikasiirto jakautuu kahteen osaan: päivä- ja yösiirtoon. Se sopii talouksiin, joissa on varaava sähkölämmitys ja lämmitykseen halutaan hyödyntää edullisempia yötunteja. Päivähinta on voimassa kaikkina viikonpäivinä kello 7–22. Muina aikoina voimassa on yöhinta.

Kolmas tuote on kausisiirto. Se soveltuu talouksille, joissa sähköä käytetään eniten kesällä, ja talvella lämmitetään myös esimerkiksi puulla. Mika Åhlfors liittymäpalveluista muistuttaa,
 että sähkönsiirtotuotteiden välillä hintaerot ovat pieniä. Siirtotuotetta vaihtamalla säästää vain muutamia kymmeniä euroja vuodessa. Sähkölaskua voi pienentää muuttamalla energiankulutustottumuksiaan ja kilpailuttamalla sähkönmyyjiä. Sähkönsiirtoa ei voi kilpailuttaa. 

Raportointipalvelu auttaa kulutuksen tarkkailussa

Jos jokin omassa sähkönkäytössä epäilyttää, voi raportointipalvelusta tarkistaa oman kulutuksensa tuntitasolle asti. Palvelussa voi myös verrata omaa kulutustaan vastaavien talouksien energiankulutukseen. Uudistettuun raportointipalveluun voi rekisteröityä verkkosivuillamme. Ensimmäisellä kerralla tarvitaan pankkitunnuksia sekä asiakas-ja käyttöpaikkanumerot, jotka löytyvät sähkölaskusta. Henkilökohtaisen salasanan asettamisen jälkeen palveluun pääsee pelkällä salasanalla.

Siirto on kolmasosa sähkölaskusta

• Sähkönsiirron osuus sähkölaskusta on noin kolmasosa.
• Siirtohinta muodostuu kolmesta osasta: perusmaksu (euroa/kk), kulutusmaksu (senttiä/kWh) ja sähkövero.
• Sähkön siirtohinnat ja -tuotteet löytyvät verkkosivuiltamme kohdasta palvelut.
• Asiakaspalvelumme auttaa kaikissa sähkönsiirtoon liittyvissä asioissa.