Urakka etenee

jussi

Luoteis-Vantaalla on kaivettu, asennettu ja purettu sähköverkkoa elokuusta 2018 lähtien, kun Vantaan Energia Sähköverkot on siirtänyt häiriöaltista ilmajohtoverkkoa urakalla maan alle. Työt ovat vaikuttaneet alueen asukkaiden ja teillä liikkuvien arkeen. On ymmärrettävää, että asukkaita harmittaa, jos kotikatu on väliaikaisesti poikki, näyttää ajoittain sotatantereelta tai kotiin pitää ajaa
kiertotietä. On kuitenkin mukavaa kertoa, että urakka on sujunut aikataulussa. Tapolan, Saraksen, Keimolantien ja Vanhan Hämeenlinnantien alueilla itse urakka on valmis ja jälkityötkin ovat hyvässä vauhdissa.

Huhtikuusta alkaen alueilla on tasoitettu kaivujälkiä ja korjattu asfaltteja, nyt istutetaan nurmikkoa ja korjataan muita mahdollisia töistä aiheutuneita jälkiä. Lopputarkastus suoritetaan kesäkuun lopulla. Vaikka yksi vaihe valmistuu, suururakkamme Luoteis Vantaalla jatkuu vuoteen 2027 saakka. Toinen vaihe on alkanut valmistelevilla töillä, ja kesän kuluessa kaivutyöt etenevät Tapolan pohjoispuolelta Kotamäestä Riipiläntien suuntaan ja Pirttirannan alueelle.

Urakka on valtaisa myös Vantaan Energia Sähköverkkojen mittakaavassa. Isosta työmaasta huolimatta olemme saaneet ennakoitua vähemmän palautetta. Otamme kuitenkin mielellämme vastaan kaikenlaista palautetta ja huomioimme sen toiminnassamme. Tiedostamme, ettemme tee työtä yksin. Ymmärrämme, että verkonrakennustöistä aiheutuu harmeja, mutta pyrimme aina minimoimaan ne.

Urakan myötä kasvava kaupunkimme saa kestävämmän sähköverkon, joka ei piittaa säiden vaihteluista ja toimii entistä varmemmin. Kiitos luoteisvantaalaisille hyvästä yhteistyöstä ja mukavaa kesää kaikille!

Jussi Välimäki
rakennuttajapäällikkö
Vantaan Energia Sähköverkot Oy