Vantaalla talvi on tasaisen valoisa

noora

Syys- ja talvimyrskyjä odotellessa sähkön toimitusvarmuus puhuttaa taas. Kuten tiedämme, yhteiskunta toimii sähköllä, joten sähkön saatavuus on elintärkeää. Vantaalla sähkön toimitusvarmuus on huippuluokkaa. Vantaalainen koki viime vuonna keskimäärin viiden minuutin sähkökatkon. Vastaava luku koko Suomessa on 80 minuuttia.

Myrskyille alttiita ilmajohtoverkkoja on Vantaalla enää vähän. Laajempana yhtenäisenä alueena niitä on lähinnä Luoteis-Vantaalla, missä satsaamme lähivuosina verkon kehittämiseen ja muutamme alueen häiriöherkkiä ilmajohtoja säävarmoiksi maakaapeleiksi. Kun työ vuonna 2027 valmistuu, on Vantaan kaapelointiaste 95 prosenttia.

Sähkön hyvä toimitusvarmuus ei ole itsestäänselvyys. Huollamme jatkuvasti sähköverkon laitteistoja, jotta ne toimisivat luotettavasti. Samalla varaudumme häiriötilanteisiin, jotta vikatilanteissa saisimme palautettua sähkönjakelun asiakkaillemme mahdollisimman nopeasti.

Häiriötilanteisiin varautumiseen liittyy vahvasti viestintä. Järjestämme säännöllisesti valmiusharjoituksia ja kehitämme häiriöviestintäämme. Kriiseissä tiedonsaanti on asiakkaille lähes yhtä tärkeää kuin se, että kiinteistöihin saadaan palautettua sähköt.

Tällä hetkellä tieto sähkökatkoista päivittyy automaattisesti häiriökarttaan, joka löytyy verkkosivuiltamme osoitteesta www.vantaanenergiasahkoverkot.fi. Laajemmista tai pitkäkestoisemmista sähkökatkoista
tiedotamme myös verkkosivuillamme sekä sosiaalisessa mediassa.

Teemme jatkuvasti työtä varmistaaksemme, että Vantaalla on valot päällä myös pimeinä talviöinä.

Noora Tanninen
johdon assistentti,
Vantaan Energia Sähköverkot Oy