Laskutus

Saat meiltä laskun sähkönsiirrosta ja sähkönmyyjältäsi laskun sähköenergiasta. Lasku perustuu todelliseen sähkönkäyttöön, josta saamme tiedon suoraan sähkömittarilta. Laskulla käyttämäsi sähkö näytetään sekä mittarinlukemina, että kilowattitunteina. 

Laskun sisältö lyhyesti

Laskun etusivulla näkyvät

 • sähkönkäyttöpaikka, jonka sähkönkäyttöä lasku koskee
 • laskutuksen perusteena oleva sähkönkulutus kilowattitunteina
 • laskun loppusumma toteutuneen kulutuksen mukaan. 

Laskun toisella sivulla löytyvät

 • laskuerittely, jossa kerrotaan laskutuksen perusteena oleva ajanjakso, käyttämäsi tuotteen yksikköhinnat, sekä sähköveron määrä.

Maksuehto

Laskuillamme on 14 vuorokautta maksuaikaa.

Laskut paperisena tai sähköisenä

Miten sinä haluat saada sähkölaskusi? Meiltä voit saada laskusi paperisena, sähköpostilla tai e-laskuna. 

Yksi vai kaksi laskua

Jos olet kilpailuttanut sähkösopimuksesi, saat  sähkönsiirrosta ja sähkönmyynnistä erilliset laskut. 

Sähkön siirtohinta ei ole riippuvainen sähkön myyjästä eikä sähkön kilpailuttamisesta. Asiakas voi vapaasti valita, miltä myyjältä ostaa sähkönsä ilman, että tällä on vaikutusta siirtohintaan.

Laskuja 6−12 kertaa vuodessa

Saat kuusi laskua vuodessa, jos sinulla on yleissiirtosopimus. Sähkölämmittäjille lähetämme aika- ja kausisiirtosopimuksista sähkölaskun joka kuukausi. 

Vanhojen sähkölaskujen katselu

Näet 1.11.2019 jälkeen tulleet sähkölaskusi Online-palvelustamme. Online-palvelut edellyttävät rekisteröimistä. Vanhat laskut näet verkkopankistasi, jos käytössäsi on ollut e-laskutus. Tarvittaessa voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

E-lasku

Voit halutessasi vastaanottaa laskusi kätevästi ja ympäristöystävällisesti e-laskuna suoraan verkkopankkiisi. E-lasku on pankkien kehittämä turvallinen tapa vastaanottaa ja maksaa laskuja. Voit tehdä e-laskusopimuksen omassa verkkopankissasi. Kaikki e-laskun tekemiseen tarvittavat tiedot löytyvät laskultasi. Valitse laskuttajaksi Vantaan Energia Sähköverkot Oy.

Lisätietoa e-laskusta

Meiltä usein laskutuksesta kysyttyä

 • Mihin sähkölasku perustuu?

  Lasku perustuu todelliseen sähkönkäyttöön, josta saamme tiedon sähkömittarilta. Laskulla sähkönkäyttö esitetään sekä mittarinlukemina että kilowattitunteina.

  Omaa sähkönkäyttöä voi helposti seurata raportointipalvelustamme. 

 • Miten sähkölasku muodostuu?

  Sähkölasku koostuu kolmesta osasta: sähkönsiirrosta, sähköenergiasta sekä lakisääteisistä veroista, joihin kuuluvat sähkövero ja arvonlisävero.

  Sähkönsiirto ja sähköenergia ovat kaksi eri palvelua kahdelta eri yritykseltä. Molemmista palveluista maksetaan erikseen ja niiden hinnat määräytyvät erikseen.

  Sopimustyypistäsi riippuen saatat saada laskun erikseen sähkönsiirrosta ja sähköenergiasta, tai sähkönmyyntiyhtiö on saattanut tarjota sinulle myös yhtä laskua, joka sisältää nämä molemmat.

 • Kuinka usein lähetätte laskun?

  Pääsääntöisesti lähetämme yleissähköasiakkaille kuusi laskua vuodessa ja aika- sekä kausisähköasiakkaille 12 laskua vuodessa.  Tutustu sähkönsiirtohintoihin ja -tuotteisiin >>

 • Onko laskulle mahdollista saada lisää maksuaikaa?

  Jos sinulla on tilapäisiä maksuvaikeuksia, voimme tulla vastaan ja joustaa. Mikäli tarvitset maksuaikaa yksittäiselle laskulle, tai tarvitset pidemmän maksusuunnitelman, ole yhteydessä asiakaspalveluumme. Asiakaspalvelun yhteystiedot löytyvät täältä >>

 • Ketkä voivat nähdä sähkönkulutustietoni?

  Asiakkaan sähkönkulutustietoja käsitellään samoin tietoturvaperiaattein kuin muitakin asiakkaan henkilötietoja, kuten henkilötunnusta tai osoitetta. Tietojen käsittelyä koskee henkilötietolaki. Asiakkaan tietoja ei anneta asiakkaan sähkönmyyjän lisäksi muille tahoille ilman asiakkaan erillistä suostumusta. Tietojen antamisesta on säädetty laissa. Jokaisella yhtiöllä on omat tarkemmat periaatteensa tietoturvan varmistamiseen.

 • Sähköt eivät toimi ja minulla on laskut maksamatta, mitä teen?

  Ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja saat ohjeet erääntyneiden laskujen maksamiseen, sekä sähköjen jälleenkytkentään. Sähköverkonhaltijalla on oikeus keskeyttää sähköntoimitus, mikäli maksuvelvoite on laiminlyöty.