Archive for 2018

Perintä

Maksumuistutuksesta veloitetaan kuluttaja- ja yritysasiakkaita aina 5 € (veroton hinta). *Katkaisumaksu on veroton, kun käyttöpaikasta katkaistaan sähkö verkkoyhtiöön kohdistuvien maksulaiminlyöntien vuoksi.

Lue lisää

Tehomaksu

Tehomaksu peritään kaikilla jännitetasoilla 1 MVA ja suuremmilta tuotantoyksiköiltä.  * Kohdistetaan liittymispisteen taakse kytketylle sähköntuotannon nettopätöteholle (komission asetuksen (EU) 543/2013 mukainen ilmoitus) ** Asiakkaan kalenterivuosittain tekemän valinnan mukaan Tehomaksu peritään kaikilla jännitetasoilla 1 MVA ja suuremmilta tuotantoyksiköiltä.

Lue lisää

Kulutusmaksu

Kulutusmaksu peritään kaikilla jännitetasoilla liittymispisteen takana kulutetusta energiasta, joka on itse tuotettu 1 MVA ja suuremmilla tuotantoyksiköillä. Talviarkipäivä on voimassa joulu-helmikuu ma-pe kello 7-21. 

Lue lisää

Yleissiirto

Yleissiirto sopii kohteisiin, joissa sähkönkulutus ei ole suuri. Sitä käytetään yleisesti kerros- ja rivitaloasunnoissa, joissa ei ole sähkölämmitystä.  Saatavilla käyttöpaikkoihin, joiden jännitetaso on enintään 400 V ja pääsulakekoko on enintään 3×100 A.

Lue lisää

Aikasiirto

Aikasiirto sopii kohteisiin, joissa sähkönkulutus on korkeampaa yöaikaan. Sitä käytetään yleisesti kohteissa, joissa on sähköstä riippuvainen lämmitysmuoto. Saatavilla käyttöpaikkoihin, joiden jännitetaso on enintään  400 V ja pääsulakekoko on enintään 3×100 A. Päivähinta on voimassa kaikkina viikonpäivinä kello 7–22. Muina aikoina voimassa on yöhinta.

Lue lisää

Kausisiirto

Kausisiirto sopii kohteisiin, joissa sähkönkulutus on korkeampaa yöaikaan. Sitä käytetään yleisesti kohteissa, joissa on sähköstä riippuvainen lämmitysmuoto, jota voidaan tukea vaihtoehtoisilla lämmitysmuodoilla. Saatavilla käyttöpaikkoihin, joiden jännitetaso on enintään 400 V ja pääsulakekoko on enintään 3×100 A. Talvipäivähinta on voimassa 1.11. – 31.3. ma-la klo 7-22.

Lue lisää

Pienjännitetehosiirto (0,4 kV)

Pienjännitetehosiirto soveltuu pienjänniteverkon asiakkaille, joiden sähkönkulutus on suurta. Saatavilla käyttöpaikkoihin, joiden jännitetaso on 400 V ja pääsulakekoko on suurempi kuin 3×63 A. Tehosiirtotuotteissa talviarkipäivähinta on voimassa joulu–helmikuu ma-pe klo 7–21. Pätötehon laskutus perustuu käyttöpaikkakohtaisesti viimeksi kuluneiden 12 kuukauden aikana mitattuun suurimpaan tuntitehoon. Tehosiirron yhteydessä laskutetaan aina myös loissähkö.

Lue lisää

Keskijännitetehosiirto (20 kV)

Keskijännitetehosiirto on tarkoitettu keskijänniteverkon asiakkaille. Saatavilla käyttöpaikkoihin, joiden jännitetaso on 20 kV. Tehosiirtotuotteissa talviarkipäivähinta on voimassa joulu–helmikuu ma-pe klo 7–21. Pätötehon laskutus perustuu käyttöpaikkakohtaisesti viimeksi kuluneiden 12 kuukauden aikana mitattuun suurimpaan tuntitehoon. Tehosiirron yhteydessä laskutetaan aina myös loissähkö.

Lue lisää

Suurjännitetehosiirto (110 kV)

Suurjännitetehosiirto (ent. alueverkon siirto) on tarkoitettu suurjänniteverkon asiakkaille. Saatavilla käyttöpaikkoihin, joiden jännitetaso on 110 kV. Tehosiirtotuotteissa talviarkipäivähinta on voimassa joulu–helmikuu ma-pe klo 7–21. Pätötehon laskutus perustuu käyttöpaikkakohtaisesti viimeksi kuluneiden 12 kuukauden aikana mitattuun suurimpaan tuntitehoon. Tehosiirron yhteydessä laskutetaan aina myös loissähkö.

Lue lisää

Loissähkö

Tehosiirron yhteydessä laskutetaan aina myös loissähkö. Jos kohteessa on pää- ja alamittaus, laskutetaan kohteen koko loissähkö päämittauksen käyttöpaikalta. Loissähkön otosta laskutetaan kuukausittain se osa, mikä ylittää 20 % asiakkaan laskutettavasta pätötehosta. Loissähkön annosta laskutetaan kuukausittain se osa, mikä ylittää 10 % asiakkaan laskutettavasta pätötehosta.

Lue lisää

Sähkövero

Sähkövero sisältää huoltovarmuusmaksun. Veroluokka 1: Yksityistaloudet, maa- ja metsätalous, rakentaminen sekä palvelutoiminta (kaikki muu sähkönkulutus paitsi sähköveroluokassa 2 mainittu). Veroluokka 2: Valmistavaa teollisuutta harjoittavat teollisuusyritykset ja kasvihuoneviljelytilat.

Lue lisää