Hoppa till innehåll

Byte av elöverföringsprodukt

Elöverföringsprodukten, tariffen, anger elmätningssättet för din fastighet. Mätningssättet bestämmer hur vi fakturerar elöverföringsavgifterna för din fastighet. Välj mätningssätt enligt ditt elbehov och din förbrukning. 

Kontrollera din överföringsprodukt innan du betalar din första överföringsräkning till oss. Genom att betala den första räkningen godkänner du den överföringsprodukt som anges på räkningen, och du kan byta den tidigast efter 12 månader. Om du vill byta överföringsprodukt ska du beställa produktbyte från oss. Leveranstiden för produktbyte är vanligen 5–30 dagar från beställning. Vi gör inga byten eller krediteringar retroaktivt.

Det kan finnas behov av att byta överföringsprodukt, om det har skett tydliga förändringar i dina elförbrukningsvanor. Så kan vara fallet till exempel i samband med en tillbyggnad eller renovering, eller om du skaffar flera nya apparater till hemmet som tillsammans höjer din elförbrukning. Också när uppvärmningssystemet byts ut kan det vara motiverat att byta mätningssätt. Om elförbrukningen minskar finns det kanske inte längre behov för natt- eller säsongsöverföring.

Du har möjlighet att byta överföringsprodukt när du har använt samma överföringsprodukt oavbrutet i minst ett år. Bytet är kostnadsfritt. 

Vid byte av överföringsprodukt uppdateras din elmätare så att den motsvarar den valda produkten. Om du vill utnyttja förmånligare nattöverföring måste det också göras ändringar i din mätarcentral, kontakta din egen elentreprenör.

Beställ byte av överföringsprodukt i vår Online-tjänst

 Du kan beställa byte av överföringsprodukt genom att logga in i vår Online-tjänst. 

Logga in i Online-tjänsten här >>

Om du ännu inte använder Online-tjänsten kan du registrera dig med bankkoder eller mobilcertifikat. 

Registreringsanvisningar finns här >> (endast på finska)

Se vår prislista för tjänster här >> (endast på finska)