Siirry sisältöön

Kesätyö ja harjoittelu Vantaan Energia -konsernissa

Vantaan Energia -konserni tarjoaa vuosittain kesätyöpaikan usealle kymmenelle eri alan osaajalle. Tänä kesänä meillä työskentelee lähes 40 kesätyöntekijää. Meillä työtä ohjaavat Vastuullisen työpaikan ja kesäduunin toimintaperiaatteet.

Meillä on hyvä tekemisen fiilis

Vantaan Energia -konserni sijoittui viime vuonna upeasti 13. sijalle Oikotien Vastuullinen kesäduuni –kilpailun suurten yritysten sarjassa. Kesätyöntekijämme antoivat kesätyökokemuksellensa arvioksi 4,59 arvoasteikolla 1-5. Vastuullinen kesäduuni -raportin mukaan Vantaan Energia -konsernissa pidetään erityisesti yleisestä hyvästä fiiliksestä ja ilmapiiristä työpaikalla sekä kattavasta perehdytyksestä ja hyvästä työnohjauksesta.

”Paras kesätyöpaikka tähän mennessä.”

”Kesätyössä parasta oli päästä tekemään merkityksellisen tuntuista oman alan työtä.” 

”Rento ja hauska ilmapiiri, mukavat työkaverit, ymmärtäväinen esihenkilö sekä mielekkäät työtehtävät.” 

(Sitaatit Vastuullinen kesäduuni 2023 -kyselystä.)

Kesätöistä ja harjoittelupaikoista usein kysyttyä

Työtämme ohjaa Vastuullisen työpaikan periaatteet

1. Kunnioitamme työnhakijaa.

Viestimme vuorovaikutteisesti, inhimillisesti ja selkeästi työnhakijoillemme.

2. Perehdytämme työhön kunnolla.

Tarjoamme työhön tarvittavan perehdytyksen ja tukea itsenäisen työskentelyn alkaessa. Uudella työntekijällä on aina ensimmäisessä työvuorossa mukana kokeneempi työkaveri. Työturvallisuuteen perehdytetään etenkin työsuhteen alkaessa.

3. Esihenkilömme ovat työntekijöitä varten.

Työntekijöillemme on selkeää oman esihenkilön rooli ja käytettävyys. Esihenkilömme ovat koulutettuja auttamaan ja tunnistamaan ennakoivasti työntekijöiden kohtaamia ja esiintuomia haasteita.

4. Tarjoamamme työ on merkityksellistä, jossa saa kehittyä.

Säännöllisillä kehityskeskusteluilla huomioimme sekä työntekijöiden halut että mahdollisuudet kehittyä ja edetä työssään. Tarjoamme mahdollisuuden vaikuttaa omaan työnkuvaan, jotta työ on ja tulee jatkossakin olemaan merkityksellistä sekä mielekästä.

5. Puutumme syrjivään kohteluun heti.

Kohtelemme työntekijöitä oikeudenmukaisesti palkkauksen, työtehtävien ja roolien suhteen. Meillä kannustetaan jokaista olemaan oma itsensä, emmekä syrji ketään. Työntekijöille on selkeästi viestitty, kuinka he voivat välittää tietoa kohtaamistaan epäkohdista. Kaikkiin epäkohtiin puututaan.

6. Huolehdimme työntekijöidemme hyvinvoinnista.

Työpäivien pituudet ja resursointi suunnitellaan niin, että ne mahdollistavat jaksamisen työssä ja etteivät työntekijät ylikuormitu. Meillä kuunnellaan työntekijää ja joustetaan elämän eri vaiheissa.

7. Maksamme kohtuullista palkkaa.

Palkka on tärkeä motivaatiotekijä, joka lisää myös työn merkityksellisyyden kokemusta. Palkkojen perusteiden tulee olla organisaatiossa avoimet ja selkeät. Työntekijän tulee saada palkka ajoissa ja oikein.

”Mukava työporukka ja mielenkiintoiset hommat.”

”Mahtava työporukka!”

(Sitaatit Vastuullinen kesäduuni 2023 -kyselystä.)

Lue lisää Vastuullinen työpaika -yhteisöstä