Siirry sisältöön

Liittymismaksuhinnasto

Hinnasto voimassa 1.12.2020 alkaen.

Tarvitset sähköliittymän, jotta saat oikeuden liittyä sähköverkkoon, sähköt tonttisi rajalle ja etäluettavan sähkömittarin käyttöösi.

Ennen sähköliittymän tilausta, on hyvä selvittää sähköistettävän kohteen tehontarve ja miettiä tulevan kohteen sähkönkäyttöä oikean liittymäkoon valitsemiseksi.

Muistathan myös tilata uuden sähköliittymäsi ajoissa, sillä sen rakentaminen saattaa kestää jopa kolme kuukautta.

Liittymäpalvelumme asiantuntijat auttavat mielellään kaikissa sähköverkkoon liittymiseen liittyvissä asioissa. Liittymäpalveluasiantuntijamme ovat tavoitettavissa arkisin klo 8.30-16.00, puh. 09 8290 237 tai email. liittymapalvelut(a)vantaanenergia.fi.

Liittymismaksujen määräytymisen periaatteet ja Liittymien rakentamisohjeet

Tilasitko meiltä sähköliittymän? Voit seurata sähköliittymän etenemistä LISA-palvelusta.

Huom! Alle 5000 kVA keskijänniteliittymien liittymismaksuista ei peritä arvonlisäveroa ja ne ovat palautus- ja siirtokelpoisia, 5000 kVA ylittävien liittymien liittymismaksuista peritään arvonlisävero ja ne eivät ole palautuskelpoisia. Alla olevassa hinnastossa hinnat on esitetty 5000 kVA:sta eteenpäin verollisina. 

Pienjänniteliittymä

Liittymän kolmivaiheistamisesta veloitetaan 2/3 osaa liittymismaksuhinnaston mukaisesta maksusta.

Keskijänniteliittymät

Hinnoittelussa käytetään tapauskohtaisen hinnoittelun menetelmää. Liittymismaksu muodostuu alla olevan kaavan mukaisesti.

Liittymismaksu = kapasiteettivarausmaksu * liittymisteho + välittömät rakentamiskustannukset*
Liittymismaksun suuruuteen vaikuttaa eniten kapasiteettivarausmaksu. Kapasiteettivarausmaksuksi on määritelty 18 €/kVA.

* Liittymän liittämisestä aiheutuneet välittömät kustannukset voidaan laskuttaa toteutuneiden kustannusten mukaisesti liittyjältä. Vain liittämisestä aiheutuneet välittömät kustannukset voidaan laskuttaa ja esimerkiksi renkaaseen rakentamisesta aiheutuneita kustannuksia ei voi veloittaa liittyjältä.

Suurjänniteliittymät

Hinnoittelussa käytetään tapauskohtaisen hinnoittelun menetelmää ja kaikista liittymistä annetaan kustannus- ja toimitusaika-arviot.

Liittymismaksu lasketaan seuraavasti: kapasiteettivarausmaksu x liittymisteho + välittömät liittämiskustannukset = liittymismaksu.