Taloyhtiöt voivat nyt liittyä hyvityslaskentapalveluun!

Taloyhtiöt voivat nyt liittyä hyvityslaskentapalveluun!

Tarjoamme energiayhteisöille 1.9.2021 alkaen uuden hyvityslaskentapalvelun, joka tekee aurinkovoiman käytöstä taloyhtiöille entistä kannattavampaa.

Uuden palvelun avulla aurinkovoiman käyttö on taloyhtiöille houkutteleva valinta. Energiayhteisön hyvityslaskentapalvelun avulla taloyhtiö voi hankkia aurinkopaneelit, joiden hyödyistä pääsevät nauttimaan kaikki asukkaat.

Uusi hyvityslaskentapalvelu mahdollistaa aurinkopaneelien tuottaman sähkön jakamisen asukkaiden kesken. Vaikutus näkyy suoraan kunkin asukkaan sähkölaskulla ja kaikki huoneistot pääsevät nauttimaan yhteisten aurinkopaneelien eduista. 

Taloyhtiön tuottaman aurinkosähkön vaikutukset ovat aiemmin näkyneet vain taloyhtiön omalla sähkölaskulla ja taloyhtiön tuottaman aurinkosähkön käyttäminen oli mahdollista vain kiinteistösähkönä taloyhtiön yhteisissä tiloissa ja laitteissa.

Taloyhtiöt voivat perustaa energiayhteisön

Energiayhteisö on uusi jakamistalouden muoto, jossa yhteisön jäsenet jakavat sähkön tuotannon ja hankinnan hyötyjä keskenään. Energiayhteisönä voi toimia esimerkiksi taloyhtiö, jonka jäseniä ovat kiinteistö sekä asukkaiden huoneistot.

Liittyäkseen hyvityslaskentapalveluun energiayhteisön on rekisteröidyttävä jakeluverkonhaltijalle – eli Vantaalla meille. Energiayhteisön jäsenyys on huoneistokohtainen. Siten esimerkiksi asukkaan vaihtuminen ei vaikuta hyvityslaskentaan, vaan uusi asukas on automaattisesti sopimuksen piirissä.

Yhdessä tuotettu aurinkoenergia jaetaan laskennallisesti ja huoneistokohtaisia käyntejä ei tarvita.

Kuinka hyvityslaskenta toimii?

Hyvityslaskennassa laskemme ja jaamme tuotetun sähkön energiayhteisön jäsenten kesken. Ensisijaisesti tuotettu sähkö käytetään taloyhtiön kiinteistösähköön eli esimerkiksi yhteisten tilojen valaisuun, saunaan ja pesutupaan. Mikäli näiden jälkeen sähköä jää yli, se jaetaan asuntojen kesken taloyhtiön ilmoittamalla tavalla, esimerkiksi yhtiövastikkeiden osuuksien mukaan. Jos jokin huoneisto ei pysty käyttämään kaikkea sille osoitettua tuotantoa, ylimääräinen energia myydään yhteisön valitsemalle sähköyhtiölle.

Hyvityslaskentapalvelun käyttöönoton yhteydessä taloyhtiö siirtyy automaattisesti uudenlaisen netotuksen piiriin eli mittaamme pientuotantokohteissa tunnin sisäistä netotusta eli kulutuksen ja tuotannon yhteenlaskua. Saman tunnin sisällä on siis vain joko tuotantoa tai kulutusta.

Hyvityslaskentapalvelun käyttöönotto on maksutonta ja mutkatonta

Liittyminen ei vaadi muutostöitä esimerkiksi sähköverkkoon tai mittareihin. Yhteisön jäsenmäärää ei ole rajattu, mutta kaikkien käyttöpaikkojen tulee sijaita samassa sähköliittymässä. Käyttöpaikka voi kuulua kerrallaan vain yhteen energiayhteisöön. Hyvityslaskentapalvelu on asiakkaillemme maksuton. 

Hyvityslaskennan käyttöönotto tekee taloyhtiöille aurinkovoiman käytöstä entistäkin kannattavampaa. Mikäli aurinkovoima on ratkaisu sinunkin taloyhtiössäsi, lue tarkempi palvelukuvaus täältä Me vastaamme mielellämme kysymyksiisi ja autamme hankinnassasi luotettavasti eteenpäin!

Tee rekisteröitymisilmoitus hyvityslaskentapalveluun