Siirry sisältöön

Sähköjen kytkentä ja katkaisu

Valitsemasi sähkön myyjä ilmoittaa meille sähkösopimuksestasi ja kytkemme sähköt päälle ilmoituksen mukaisesti. Huomioithan, että kytkentähetkestä ei  tule sinulle erillistä ilmoitusta!

Sähköntoimituksen kytkentä on maksuton, kun tilaat sen meiltä vähintään yhtä arkipäivää ennen toivottua kytkentäaikaa. Maksuttomat kytkennät tehdään arkisin klo 8.30−16.00 välisenä aikana. Mikäli tarvitset sähköt päälle samana päivänä tai asiakaspalvelumme ollessa suljettuna, niin veloitamme kytkennästä hinnastomme mukaisen maksun.

Huomioithan, että päättäessäsi sähkösopimuksen sähköntoimitus päättyy sopimuksen päättymispäivänä hieman ennen puolta yötä.

Etsitkö tietoa laskutuksestamme? Tutustu meiltä usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä asiakaspalveluumme, autamme mielellämme. 

Sähkö- ja paloturvallisuus sähköjen kytkeytyessä

Varmistathan ettei käyttöpaikassasi ole kytkentähetkellä päällä sähkölaitteita, jotka voivat aiheuttaa tulipalon vaaran. Tällaisia laitteita ovat esimerkiksi liesi, uuni, kiuas ja voimakkaat remonttivalaisimet.     

Kytkennät tehdään sähkömittarin etäkytkentälaitteella tai asentajan toimesta kiinteistön mittauskeskuksesta, joista ei ole mahdollista havaita sähkölaitteiden kytkentätilaa ja mahdollisia vaaratilanteita. Toimimme vastaavalla tavalla myös sähkökatkotilanteessa, jossa sähköt palautetaan ilman erillistä ilmoitusta.

Kerrostaloasunnoissa
varmin toimintatapa on, että poismuuton yhteydessä asunnon sähköt katkaistaan asunnon pääkytkimestä. Pääkytkin sijaitsee yleensä asunnon sulaketaulussa tai pääkeskuksessa.

Pientaloissa
, joihin on asennettu etäkytkettävä sähkömittari, suosittelemme että sähköt katkaistaan sähkömittarin etäkytkentälaitteen painikkeesta.  Mikäli sähköt katkaistaan pääkytkimestä, niin silloin myös sähkömittari menee sähköttömäksi ja etäyhteys katkeaa. 

Kehitämme palveluitamme

Kehitämme toimintaamme ja haemme jatkuvasti uusia mahdollisuuksia parantaa prosessejamme.

Parhaillaan kehitämme tekstiviestipalvelua, jonka avulla voimme ilmoittaa asiakkaillemme sähköjen kytkeytymisestä asuntoihin. Tiedotamme lisää palvelusta ja sen käyttöönotosta mahdollisimman pian.