Sähkösopimuksen tekeminen

Sähkönkäytön aloittamiseen tarvitset sähkösopimuksen. Sähkösopimus tehdään aina sähkönmyyjän kanssa. Sähköverkkosopimus tulee automaattisesti voimaan, kun sähkösopimus alkaa. Sähkönmyyjät lähettävät sähköverkkosopimusta varten tarvittavat tiedot myös meille.

Kun haluat tehdä sähkösopimuksen, ota yhteyttä valitsemaasi sähkönmyyjään ja tee myyjän kanssa sähkösopimus. Sähkösopimuksen tehtyäsi tulee sähköverkkosopimus automaattisesti voimaan.

Sähköverkkosopimuksella sovitaan sähkönjakelusta ja sähköverkkopalveluista käyttöpaikkaasi. Vantaan Energia Sähköverkot Oy vastaa sähkönjakelusta sekä sähköverkkopalveluista Vantaan alueella.

Lisätietoja sähkönmyyjän valitsemisesta löydät esimerkiksi Energiaviraston ylläpitämältä sahkonhinta.fi sivustolta.

Sähkösopimukset ovat aina osoitekohtaisia. Sinulla voi olla samanaikaisesti voimassa useampia sähkösopimuksia eri osoitteissa. Saatat tarvita sähköä kahdessa paikassa, jos vaikka remontoit uutta asuntoa, mutta asut vielä vanhassa osoitteessasi.

Sähkösopimus ja muutto

Kun muutat tee sähkösopimus uuteen asuntoosi valitsemasi sähkönmyyjän kanssa viimeistään kaksi viikkoa ennen muuttoa. Näin varmistat, että saamme muuttopäivänä kytkettyä sähköt uuteen kotiisi. Uusi sopimus kannattaa aloittaa siitä päivästä, jolloin haluat sähköntoimituksen alkavan. Muistathan myös päättää vanhan sopimuksesi siihen päivään, kun muutto ja loppusiivous on hoidettu. Katkaisemme vanhasta kohteesta sähköt sopimuksen päättyessä, jos uusi asukas ei ole tehnyt sopimusta sähkönmyyjän kanssa.