Siirry sisältöön

Sähkösopimuksen tekeminen

Sähkönkäytön aloittamiseen tarvitset sähkösopimuksen. Sähkösopimus tehdään aina sähkönmyyjän kanssa. Sähköverkkosopimus tulee automaattisesti voimaan, kun sähkösopimus alkaa. Sähkönmyyjät lähettävät sähköverkkosopimusta varten tarvittavat tiedot myös meille.

Kun haluat tehdä sähkösopimuksen, ota yhteyttä valitsemaasi sähkönmyyjään ja tee myyjän kanssa sähkösopimus. Sähkösopimuksen tehtyäsi tulee sähköverkkosopimus automaattisesti voimaan.

Sähköverkkosopimuksella sovitaan sähkönjakelusta ja sähköverkkopalveluista käyttöpaikkaasi. Vantaan Energia Sähköverkot Oy vastaa sähkönjakelusta sekä sähköverkkopalveluista Vantaan alueella.

Lisätietoja sähkönmyyjän valitsemisesta löydät esimerkiksi Energiaviraston ylläpitämältä sahkonhinta.fi sivustolta.

Sähkösopimukset ovat aina osoitekohtaisia. Sinulla voi olla samanaikaisesti voimassa useampia sähkösopimuksia eri osoitteissa. Saatat tarvita sähköä kahdessa paikassa, jos vaikka remontoit uutta asuntoa, mutta asut vielä vanhassa osoitteessasi.

Sähkösopimus ja muutto

Kun muutat tee sähkösopimus uuteen asuntoosi valitsemasi sähkönmyyjän kanssa viimeistään kaksi viikkoa ennen muuttoa. Näin varmistat, että saamme muuttopäivänä kytkettyä sähköt uuteen kotiisi. Uusi sopimus kannattaa aloittaa siitä päivästä, jolloin haluat sähköntoimituksen alkavan. Muistathan myös päättää vanhan sopimuksesi siihen päivään, kun muutto ja loppusiivous on hoidettu. Katkaisemme vanhasta kohteesta sähköt sopimuksen päättyessä, jos uusi asukas ei ole tehnyt sopimusta sähkönmyyjän kanssa.

Toimitusvelvollinen sähkönmyyjä Vantaalla

Vantaan alueen toimitusvelvollinen sähkönmyyjä on Oomi Oy (Tilanne on tarkastettu viimeksi 25.3.2024). 

Kuluttajien ja muiden pienkäyttäjien sähköntoimituksen turvaamiseksi sähkömarkkinalaissa on säädetty sähkön vähittäismyyjän toimitusvelvollisuudesta.

Toimitusvelvollisuus tarkoittaa sitä, että verkkoyhtiön vastuualueella yhden sähkönmyyjän on toimitettava vastuualueella sähköä kuluttaja-asiakkaille ja eräille muille pienemmille sähkönkäyttäjille julkisilla hinnoilla ja ehdoilla.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että toimitusvelvollinen sähkönmyyjä on velvollinen aina tarjoamaan sähkösopimusta toimitusvelvollisuuden piiriin kuuluvalle asiakkaalle. Lisäksi asiakkaalla on oikeus tehdä toimitusvelvollisen sähkönmyyjän kanssa kokonaistoimitussopimus, joka sisältää sähkönmyynnin lisäksi sähkön siirron edellyttämän verkkopalvelun.

Toimitusvelvollisuuden piiriin kuuluvat kaikki asiakkaat, joiden käyttöpaikka on varustettu enintään 3 x 63 ampeerin pääsulakkeilla tai joiden sähkönkäyttöpaikkaan ostetaan sähköä enintään 100 000 kilowattituntia vuodessa.