Siirry sisältöön

Pientuotannon netotus

netotus teksteilla

Omakotitaloissa asuvat ovat jo pitkään voineet korvata sähköverkosta ostettavaa sähköä omalla aurinkovoimalalla. Nyt omasta pientuotannosta saa irti suuremman hyödyn netotuksen avulla. 

Vuonna 2021 voimaan tullut mittausasetus toi kotitalouksille rahanarvoisia etuja, kun pientuotannon ja kulutuksen netotus saatiin käyttöön.  Hyöty kotitalouden pientuotantolaitteista on parhain silloin, kun sähköä ei tarvitse syöttää ylijäämäsähköä sähköverkkoon, vaan kaiken tuottamansa sähkön pystyy käyttämään itse.

Netotuksessa mittausjakson aikana ostettu ja myyty sähkö lasketaan yhteen, jolloin tuloksena saadaan joko netto-ostoa tai -myyntiä jokaiselle jaksolle riippumatta siitä, mikä tilanne on ollut hetkittäin jakson sisällä. Tällä hetkellä mittausjakso on 15 minuutin pituinen.

Netotus ei vaadi toimenpiteitä

Netotuksen piiriin kuuluvat kaikki pientuotantokohteet, joiden tuotantokapasiteetti on enintään 100 kVA. Netotus koskee siten suurinta osaa Vantaan pientuottajista. Netotetut tuotanto ja kulutusmäärät näkyvät sähkölaskullasi. Netotuspalvelu on asiakkaillemme maksuton. 

Säästöä sähkölaskuun

Netotus on kannattavaa kotitalouksille. Se mahdollistaa paremman tuoton pientuotantosijoitukselle, sillä se luo säästöjä sähkönsiirrosta, sähkönmyynnistä ja veroista, kun suurempi osa sähköstä käytetään itse omassa kiinteistössä. Tuotannon siirto pienjänniteverkkoon on maksutonta, mutta pientuottaja tarvitsee sopimuksen ylituotannon myynnistä esimerkiksi nykyisen sähkönmyyjän kanssa.

Online-palvelustamme voi tarkistaa sekä mitatun että netotetun mittaustiedon käyttöpaikoillaan. Ole meihin yhteydessä, mikäli muutokset herättivät sinussa kysymyksiä. Olemme mielellämme apunasi!