Siirry sisältöön

Aikasiirtotuote, päivä- ja yösähkö

Päivä/yö –aikajaottelu on käytössä aikasiirtotuotteessa, joka on  kaksiaikamittausta käyttävä sähkönsiirtotuote. Kaksiaikaisuus tarkoittaa, että  asiakkaan sähkönsiirtohinta on erilainen eri vuorokauden aikoina. Aikasiirron siirtohinta muodostuu kiinteästä perusmaksusta (euro/vuosi) ja kahdesta päivä/yö –jaottelua käyttävästä energiamaksusta (sentti/kWh). Katso hinnastoa

Aikasiirtotuote soveltuu yleisimmin asiakkaille joilla on varaava sähkölämmitys ja jotka haluavat hyödyntää lämmitykseen ja lämpimän veden tuottamiseen edullisempia yötunteja. Noudatamme aikasiirrossa  valtakunnallista aikajaottelua.

Päiväenergia on käytössä maanantaista sunnuntaihin klo 7–22 ja muuna aikana on käytössä yöenergia.

Aikasiirtotuotteen kaverina käytetään usein sähkölämmityksen ohjauspalvelua, jonka avulla voi varmistaa, että sähkölämmitys on käytössä vain edullisempaan yöaikaan. Yösähkö on kuitenkin sähkölämmityksen ohjauspalvelusta riippumaton tuote. Yösähkö on käytössä joka päivä klo 22.00–7.00, vaikka sähkölämmityksen ohjaus tapahtuisikin myöhemmin. 

Sähkölämmityksen ohjauspalvelun kytkentäaikoihin ei voi itse vaikuttaa tai tehdä muutoksia, vaan niitä hallitaan keskitetysti. Kytkentäajat vaihtelevat päivittäin klo 22.00–24.00 välillä ja poiskytkentä tapahtuu aina klo 7.00.

Lattialämmityksen tai lämminvesivaraajan voi kytkeä päälle omasta sähkötaulusta milloin tahansa. Pysyvämmäksi ratkaisuksi voi halutessaan hankkia oman ohjauslaitteen esim. kellokytkimen. Huomioithan, että sähköasennuksia saa tehdä vain valtuutettu sähköalan ammattilainen

Lue lisää sähkölämmityksen ohjauksesta

Lisätietoja tuotteistamme tai apua tuotevalintaan saa asiakaspalvelustamme.