Siirry sisältöön

Sähköt poikki, mitä teen?

Teemme parhaamme, että saat sähköt kotiisi ilman häiriöitä. Joskus sähkökatko kuitenkin saattaa yllättää. Kokosimme alle neljä tärkeää vinkkiä, jotka auttavat sinua selvittämään missä vika on. 

 1. Tarkista sulakkeet
  Sähkökatko saattaa johtua oman asuntosi tai kiinteistösi sähkölaitteen viasta. Yksittäisen sähkölaitteen aiheuttama sulakkeen palaminen saattaa johtua siitä, että sähkölaite on rikki. Rikkinäinen sähkölaite tulee poistaa käytöstä tai huollattaa asiantuntijalla. Viallisen sähkölaitteen aiheuttamissa sähkökatkoissa kiinteistön omistaja on vastuussa viankorjauksesta ja kustannuksista. Jos vain osa kiinteistöstä on sähköttä, tarkista ensin pää- ja ryhmäsulakkeet sekä mahdolliset vikavirtasuojakytkimet. Vaihda tarvittaessa uusi sulake, mikäli tiedät osaavasi sen ja jos sulakkeen koko on enintään 25A (ampeeria). 

 2. Tarkista, ovatko sähköt katkenneet muilta
  Laajemmista sähkönjakeluhäiriöistä saat tekstiviestin muutaman minuutin kuluessa vian alkamisesta, mikäli meillä on tiedossa yhteystietosi. Pientä aluetta koskevista vioista emme välttämättä saa automaattisesti tietoa, jolloin lähetämme tekstiviestin vasta kun vika on meillä tiedossa. Kaikki meillä tiedossa olevat sähkönjakeluhäiriöt näkyvät häiriökartalla, josta voit seurata tilanteen etenemistä ja arvioitua palautumisaikaa. Kun saat tekstiviestin tai vika näkyy häiriökartalla, vika on meillä tiedossa ja yritämme palauttaa sähköt mahdollisimman pian. 

 3. Tarkista, onko sinulla voimassaoleva sähkösopimus
  Mikäli sähköt ovat katkenneet vain sinun huoneistostasi, varmista että sinulla on voimassaoleva sähkösopimus. Uusi sähkösopimus tehdään myyjän kanssa.

 4. Soita maksuttomaan vikailmoitusnumeroomme 0800 0020
  Mikäli kiinteistösi sulakkeet toimivat, et ole saanut meiltä tekstiviestiä sähkökatkosta, ja sinulla on voimassaoleva sähkösopimus, soita 24/7 maksuttomaan vikailmoitusnumeroomme 0800 0020. Aina ennen maksullista huoltokäyntiä tulee olla yhteydessä meihin. Vikailmoitusnumerosta saat tarkemmat toimintaohjeet.

  Huom! Mikäli sähköt ovat poikki asuinalueeltasi, sinun olisi pitänyt saada meiltä häiriötekstiviesti. Tarkistathan siis puhelinnumerosi Online-palvelustamme.

  Näet kaikki tämänhetkiset sähkökatkot oheiselta kartalta.
  Katso sähkökatkokartta

Jos sähkönjakeluhäiriö on laaja, vikailmoitusnumeromme voi ruuhkautua. Vaikka puhelusi ei tulisi läpi, älä hätäänny, vaan kuuntele nauhoitettu ajankohtainen tiedotteemme. Käytönvalvontajärjestelmämme saa keskijänniteverkkovioista heti tiedon. Todennäköisesti sinunkin katkoksestasi ollaan jo tietoisia.

Näin varaudut sähkökatkoon

Selvitä miten sähkölaitteesi toimivat sähkökatkon aikana ja sen jälkeen

Pidä puhelimen lähellä vikailmoitusnumero 0800 0020

Varaa käyttöösi taskulamppu ja patteriradio sekä varaparistoja

Lataa kännykkääsi säännöllisesti

Pahasti Poikki

Puolustusministeriön julkaisema opas kertoo, miten selviät pitkästä sähkökatkosta

Seuraa meitä somessa

Julkaisemme sähkökatkoihin liittyviä tiedotteita myös Facebookissa ja Twitterissä