Siirry sisältöön

Sähköliittymän pääsulakkeen muutos

Sähköliittymien muutostyöt tilataan sähköisen asiointipalvelumme kautta. Tilaaminen on helppoa ja nopeaa, eikä käyntejä toimistollamme tarvita. Asiointipalveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla. 

Jätä tilauksesi tästä! – Otamme sinuun yhteyttä, jos tilauksesi sitä vaatii. 

Pääsulakekoon suurentaminen

Sähkönkäyttösi lisääntyessä esimerkiksi sähköauton latauksen, lämmitystavan muutoksen tai paljon sähköä vievän laitteen vuoksi, voit tarvita suuremman sähköliittymän. Liittymän suurentaminen tarkoittaa pääsulakkeiden suurentamista.

Kun mietit, minkä kokoisen liittymän tarvitset, ota yhteyttä omaan sähköurakoitsijaasi ja selvitä hänen kanssaan, minkä kokoinen liittymä vastaa uusia tarpeitasi. Urakoitsija myös varmistaa, että nykyinen liittymisjohtosi on riittävä ja sähkölaitteistosi soveltuu suunnitellulle muutokselle.

Sähköurakoitsijan tarkistusten jälkeen, allekirjoitetaan lisäliittymissopimus ja sitten sähköurakoitsija voikin jo vaihtaa suuremmat pääsulakkeet sekä  ilmoittaa muutoksesta meille. 

Tekniset vaatimukset liittymäkoon suurentamiselle

Pientalojen liittymäkokoa suurennettaessa pääsulakkeiden ja mittalaitteen on sijaittava, joko ulkokeskuksessa tai talon teknisessä tilassa. Jos pääsulakkeet ja mittarit sijaitsevat vielä talossa sisällä, tulee ne siirtää muutoksen yhteydessä ulkokeskukseen. Ilman muutosta, emme valitettavasti voi suurentaa pääsulakkeita.

Mikäli sulakekoon suurentamisen yhteydessä uusitaan asiakkaan mittauskeskus, mittarin siirto sisältyy liittymismaksuun. Jos mittauskeskus uusitaan muuten asiakkaan toiveesta, niin veloitamme työstä hinnastomme mukaisesti. Tarkan kustannusarvion omista muutostöistäsi saat tilauksen yhteysdessä.

Jos tilattu muutostyö vaatii liittymisjohdon uusimisen, otamme sinuun yhteyttä.

Ottamalla yhteyttä meihin liittymapalvelut@vantaanenergia.fi, voimme selvittää, tarvitseeko liittymässänne uusia liittymiskaapelia tai siirtää keskusta sisältä ulos. Vastaamme tiedusteluihin mahdollisimman pian. 

Lisäliittymismaksu

Pääsulakkeiden kokoa suurennettaessa tehdään lisäliittymissopimus ja veloitetaan lisäliittymismaksu, joka perustuu hinnastoomme. Lisäliittymismaksu on yleensä uuden ja olemassa olevan liittymän liittymismaksujen erotus. Lisäliittymismaksulla katamme verkon rakentamisesta ja muutoksista aiheutuvia kustannuksia.

Sähköverkkopalvelun perusmaksu on Vantaalla sama pääsulakkeissa 25–63 A. Jos pääsulake nousee yli 63 A, niin mittaustapa siirtyy epäsuoraksi mittaukseksi ja tällöin tarvitaan mittamuuntajat. 

Jos pääsulakkeita halutaan pienentää aiemmin maksettua liittymismaksua ei palauteta mutta liittymäkoon pienentämisestä tehdään uusi liittymissopimus. Liittyjällä on oikeus 10 vuoden ajan palata aiempaan liittymäkokoon,  ilman lisäliittymismaksua.   

Esimerkkilaskelma:  Sinulla on jo 3×25 A sulakkeet ja haluat korottaa ne 3×35 A sulakkeisiin. 3×25 A maksaa 2000 € ja 3×35 A maksaa 2450 €, näiden erotuksesta (2450 €-2000 €) tulee maksettavaa 450 €.

Liittymän kolmivaiheistaminen

Liittymän kolmivaiheistamisella tarkoitetaan vanhan yksivaiheisen liittymän muuttamista kolmivaiheiseksi liittymäksi. Kolmivaiheistamisesta veloitetaan 2/3-osaa kyseisen liittymäkoon voimassa olevasta hinnaston mukaisesta liittymismaksusta.

Liittymän kolmivaiheistaminen on mahdollista, kun pääsulakkeet ja mittalaite sijaitsevat, joko ulkokeskuksessa tai teknisessä tilassa.

Jätä muutostilauksesi tästä! – Otamme sinuun yhteyttä, jos tilauksesi sitä vaatii.