Siirry sisältöön

Tietoa mittarinvaihdosta

Ensimmäiset uudet älykkäämmät sähkömittarit on asennettu maaliskuussa 2023 ja asennukset kestävät aina vuoteen 2031 saakka.

Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme lähestyvästä sähkömittarin vaihdosta hyvissä ajoin etukäteen. Mittarinvaihdon jälkeen uusi älykkäämpi sähkömittari alkaa toimia automaattisesti, eikä asiakkaan tarvitse tehdä mitään. Mittarinvaihto on maksuton.

Mittarinvaihdot toteuttavat kumppanimme Eltel Networksin asentajat.

Sähkömittarin vaihto on hyvin yksinkertainen toimenpide. Yhden mittarin vaihtaminen kestää noin 5–20 minuuttia. Vaihtotyöstä aiheutuu sinulle lyhyt sähkökatko. Ilmoitamme vaihtotyöstä aina etukäteen, joko tekstiviestillä tai kirjeellä, että voit valmistautua tulevaan sähkökatkoon.

Postitamme kirjeet noin 2–3 viikkoa ennen vaihtoaikaa. Lähetämme tekstiviestit noin viikkoa ennen vaihtoaikaa. Ensisijaisena viestintäkanavana toimii tekstiviestit. Mikäli meillä ei ole numeroasi, saat meiltä kirjeen. Muistathan vahvistaa tai vaihtaa sinulle ehdotetun ajan.

Jos olet esimerkiksi terveyssyistä riippuvainen jatkuvasta sähkönsaannista, otathan heti vaihtotyöilmoituksen saatuasi mahdollisimman pian yhteyttä asennuskumppanimme Eltelin ajanvarauspalveluun, jotta voimme huomioida sähköntarpeesi. Yhteystiedot löytyvät kirjeestä.

Sähkömittarit tiloissa, johon ei ole vapaata pääsyä

Jos sähkömittarisi sijaitsee sisällä kiinteistössäsi, ehdotamme sinulle tekstiviestillä mittarinvaihtoaikaa. Mittariasentaja ei tule asuntoosi omilla avaimilla, vaan toivomme, että olet paikalla, kun mittari vaihdetaan.

Jos ehdotettu aika ei sovi sinulle, vaihdathan sen mahdollisimman pian vaihtotyöilmoituksessa olevien ohjeiden mukaisesti.

Jos taas ehdotettu aika sopii sinulle, muistathan vahvistaa vaihtoajan tekstiviestin ohjeiden mukaisesti.

Jos et vahvista tai muuta vaihtoajankohtaa, pyrimme sopimaan asuntoon pääsystä esimerkiksi huoltoyhtiön tai isännöitsijän kanssa.

Sähkömittarit, joille on vapaa pääsy

Jos sähkömittarillesi on vapaa pääsy, saat meiltä tekstiviestin, jossa kerromme vaihtotyön ajankohdan. Lähetämme tekstiviestin noin viikkoa ennen mittarinvaihtoaikaa.

Jos aika ei jostain syystä sovi sinulle, viestistä löydät ohjeet uuden ajan sopimiseksi.

Sähkömittarit, jotka sijaitsevat taloyhtiön yhteisissä tiloissa

Jos asut rivi- tai kerrostalossa sähkömittarit sijaitsevat taloyhtiön yhteisissä tiloissa. Mittariasentaja ei tule sisälle asuntoihin.

Kerrostaloyhtiöissä ilmoitamme sähkömittarin vaihtoajankohdan taloyhtiön ilmoitustaululla muutamaa päivää ennen mittarinvaihtoaikaa, jotta osaat varautua vaihdosta aiheutuvaan lyhyeen sähkökatkoon.

Rivitaloyhtiössä jaamme tiedotteen mittarinvaihtoajasta asukkaiden postilaatikoihin.

Vaihtotyön onnistumisen varmistaminen

Kaikissa kiinteistöissä ja pientaloissa on sähkömittarille pääsyn oltava esteetöntä, jotta vaihtotyö voidaan suorittaa. Lisäksi mittarin edustan on oltava vapaana kaikista tavaroista, että asentaja voi turvallisesti työskennellä tilassa.

Huomioithan myös, että mikäli sinulla on mittarikotelossa käytössä oma lukko, niin se tulee avata ennen vaihtotyötä.  

Yritysasiakkaat

Sovimme mittarinvaihtoajasta yritysten kanssa aina etukäteen – oli sähkömittareille vapaa pääsy tai ei. Näin takaamme, että yritystoiminnallesi aiheutuu mahdollisimman pieni häiriö sähkömittarin vaihtamisesta.

Voit tarkistaa oman alustavan vaihtoaikasi hakukoneesta, joka löytyy täältä.