Siirry sisältöön

Energiatehokkuussopimus

Olemme mukana elinkeinoelämän energiatehokkuussopimuksessa ja liittyneet Energiapalveluiden toimenpideohjelmaan sopimuskaudelle 2021–2025. Energiatehokkuussopimus on eri viranomaisten ja toimialojen yhdessä valitsema keino täyttää Suomelle asetetut kansainväliset energiatehokkuusvelvoitteet.  

Energiatehokkuussopimus kannustaa meitä parempaan energiatehokkuuteen. Olemme sitoutuneet parantamaan sähköverkon energiatehokkuutta, vähentämään sähkön siirto- ja jakeluhäviöitä ja auttamaan asiakkaitamme heidän omissa energiatehokkuustoimissaan.

Toteuttamistamme energiatehokkuustoimenpiteistä ja niiden tuloksista kokoamme vuosittain raportin, joka pitää sisällään tiedot siitä millaisissa toimilla olemme tehostaneet energiankäyttöä tai säästäneet energiaa, paljonko energiaa on säästetty ja paljonko olemme käyttäneet energiaa edellisenä vuonna.

Energiatehokkuussopimuksen edellisellä sopimuskaudella 2017–2020, saavutimme 86 % kaikista sopimusjaksolle asetettamistamme tavoitteista.

ETS mukana 1

Pienistä puroista syntyy suuri joki

Energiatehokkuussopimuksissa on mukana satoja suomalaisia yrityksiä ja kuntia. Kaikkien toimia tarvitaan – siksi mekin olemme mukana.