Sähkönsiirtohintojen kehitysnäkymiä

Tavoitteenamme on tarjota vantaalaisille asiakkaillemme vakaa ja maltillinen sähkönsiirronhinta. Suunnittelemme toimintaamme pitkäjänteisistä ja kehitämme kustannustehokkuuttamme määrätietoisesti. Pitkäjänteisen tekemisen ansiosta olemme välttyneet äkillisiltä hinnankorotuksilta ja siirtohintamme ovat tasaisesti olleet valtakunnallisessa hintavertailussa edullisimpien joukossa.

Omistajiamme ovat Vantaan ja Helsingin kaupungit eli käytännössä kaupunkilaiset. Liiketoimintamme taloudellinen tuotto päätyy siis kaupunkilaisten hyväksi.

Kehitämme palveluitamme ja toimintaamme asiakkaidemme hyväksi

Yksi asiakaslupauksistamme on, että hinnoittelumme on rehellistä ja avointa. Pyrimme kertomaan siirtomaksuista mahdollisimman selkeästi ja ymmärrettävästi. Autamme parhaamme mukaan asiakkaitamme  myös tulevaisuuden taloussuunnittelussa ja parannamme siirtomaksujen ennustettavuutta,  julkaisemalla säännöllisesti näkemyksiämme Vantaan siirtomaksujen kehityksestä. 

Siirtomaksujen kehitysnäkymät tuleville vuosille (tilanne 1/2021)

  • Vuosi 2021 ei hinnanmuutosta
  • Vuosi 2022 hinnanmuutos on mahdollinen*

*Hinnanmuutoksen määrää ei voida tällä hetkellä ennustaa. Eduskuntaan on tulossa käsittelyyn sähkömarkkinalainmuutos, jolla on oletettavasti vaikutusta sähköverkkoliiketoiminnan kohtuulliseen tuottotasoon ja sen kautta siirtohintoihin. Päivitämme ennustetta, kun lakimuutoksen vaikutukset ovat tiedossamme ja ennustaminen on taas mahdollista.

Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen ei nähdä tällä hetkellä vaikuttavan siirtohintoihin

Tiedostamme, että poikkeustilanne on tuonut eri tavoin muutoksia arjen sujuvuuteen. Koronan vuoksi maksuvaikeuksiin joutuneiden asiakkaidemme on mahdollista sopia maksujärjestelyistä erääntyville laskuille. Eräpäivän siirrosta ja pidemmästä maksuajasta sovitaan ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. 

Yllä esitetyt kehitysnäkymät ovat ennusteita, jotka voivat vuoden kuluessa muuttua. Siirtomaksuihin ja niiden määrittämiseen vaikuttaa monia toiminnastamme riiippumattomia tekijöitä, kuten esimerkiksi siirretyn sähköenergian määrä, Energiaviraston määrittelemä käyttömenojen taso ja Suomen valtion obligaatiokorko.

Tiedotamme mahdollisista hinnanmuutoksista aina sopimusehtojen mukaisesti asiakkaan kanssa sovitulla tavalla.