Siirry sisältöön

Katuvalojen vikailmoitukset suoraan Vantaan kaupungille.

Toisin kuin usein luullaan, niin Vantaan kaupunki vastaa katujen, puistojen, kaupungin liikuntapaikkojen ja kaupungin kiinteistöjen pihojen valaistuksesta. Valopisteitä kaupungilla on noin 38 000 kappaletta.

Katuvalojen vikailmoitukset voi jättää Vantaan kaupungille sähköisellä lomakkeella.

Palautetta katuvaloista voi antaa myös Vantaan kaupungin maankäytön asiakaspalveluun, puh. 09 8392 2242, tai sähköpostilla osoitteeseen maankaytto.asiakaspalvelu@vantaa.fi

Katuvaloja huolletaan keväisin ja syksyisin

Huoltokierroksia tehdään vuosittain kaksi, toinen keväällä ja toinen syksyllä. Yksittäisiä sammuneita lamppuja ei käydä vaihtamassa huoltokierrosten välillä. Jos kadulla tai lähiympäristössä vain osa valoista palaa on katuvalokeskuksesta todennäköisesti palanut sulake. Mikäli alueen kaikki valot ovat pimeinä, on vika pääsääntöisesti ohjausjärjestelmässä. Näistä ongelmista tulisi ilmoittaa kaupungille, jotta vika päästäisiin korjaamaan mahdollisimman nopeasti.

Huoltokierrosten ja korjaustöiden ajaksi joudutaan katuvaloja sytyttämään päivällä, jotta palaneet lamput ja viat voidaan paikallistaa. Valot palautetaan aina huollon päätteeksi normaaliin tilaan, joten useana päivänä peräkkäin valojen ei tule palaa päiväaikaan.