Siirry sisältöön

Käyttöpaikkatunnukset muuttuvat, uusi tunnus näkyy maaliskuun laskuilla!

Kuva 54

Valmistaudumme siirtymään sähkön vähittäismarkkinoiden keskitettyyn tiedonvaihtojärjestelmään Datahubiin. Uuden järjestelmän myötä tietoja alalla yhtenäistetään ja käyttöpaikkatunnukset muuttuvat niin kutsuttuun GSRN-muotoon.

Uusi yhtenäinen toimintatapa tehostaa prosesseja ja parantaa asiakaspalvelun laatua, kun sähkösopimuksiin sekä sähkönkäyttöpaikkaan liittyvät tiedot ovat heti eri toimijoiden saatavilla.

Datahubiin siirtymisestä  ei tule asiakkaillemme lisäkustannuksia ja käyttöönotto tapahtuu automaattisesti,  sinun ei tarvitse tehdä mitään.

Käyttöpaikkatunnukset pitenevät 18 merkkisiksi numerosarjoiksi

 Jokaisella sähköverkossamme sijaitsevalla sähkönkäyttöpaikalla tai tuotantoyksiköllä on oma yksilöllinen tunnuksensa eli käyttöpaikkatunnus. Saatat tarvita käyttöpaikkatunnustasi esimerkiksi kilpailuttaessasi sähkösopimuksesi.

Käyttöpaikkatunnuksen uusi muoto sisältää 18 numeroa. Oman käyttöpaikkasi käyttöpaikkatunnuksen näet sähkölaskusta, verkkopalvelusopimuksesta tai Online-palvelustamme.

Yritysasiakkaat huomio

Yritysasiakkaillemme, joilla on toimintaa useammalla käyttöpaikalla, tämä muutos saattaa aiheuttaa muutoksia järjestelmiin, jos niissä on käytetty käyttöpaikkatunnuksia yksilöimään eri käyttöpaikkoja.

Uusi käyttöpaikkatunnus näkyy ensimmäisen kerran maaliskuussa saapuvilla laskuilla.

Uudet tunnukset muodostetaan kaikille asiakkaille automaattisesti

Uusi käyttöpaikkatunnus (GSRN-tunnus) on aina 18 numeroa pitkä ja muodostuu vanhan käyttöpaikkatunnuksen lisäksi seuraavista elementeistä: GS1-yritystunnisteesta, vapaasti valittavasta palveluviitenumerosta ja tarkistenumerosta. Kaksi ensimmäistä numeroa on maakoodi, joka suomessa on 64.

Vantaan Energia Sähköverkkojen GS-1 yritystunniste on 643007526

Jos esimerkiksi vanha käyttöpaikkatunnuksesi on ollut 654321, niin uusi käyttöpaikkatunnuksesi on 643007526006543211

Alla on vielä esitetty uuden käyttöpaikkatunnuksen (GSRN-tunnuksen) rakenteen muodostuminen:

64YYYYYYY VVVVVVVV T,

64YYYYYYY = GS1-yritystunniste (9-numeroa)

VVVVVVVV = Palveluviitenumero (8-numeroa)

T = Tarkistusnumero, joka lasketaan edeltävistä numeroista niin sanotulla module-10 tekniikalla (1-numero).

Asiakaspalvelumme auttaa mielellään kaikkiin asiakkuuteesi liittyvissä asioissa. Ota yhteyttä, palvelemme arkisin klo 8.30–16.00 numerossa 09 8290 900 tai jätä yhteydenottopyyntö yhteydenottolomakkeella.

Aikaisempi tiedotteemme aiheesta

Lue lisää Datahubista Fingridin verkkosivuilta