Siirry sisältöön

Sähköverkon kehittämissuunnitelma 2024 on julkaistu

Kehittämissuunnitelmassa kuvaamme, miten Vantaan sähköverkkoja kehitetään lähitulevaisuudessa. Suunnitelma on päivitetty asiakkaiden ja sidosryhmien palautteen perusteella.

Vuosien 2024–2033 aikana Vantaan sähköverkkoihin investoidaan noin 216 miljoonaa euroa. Vanhaa sähköverkkoa saneerataan ja vahvistetaan sekä uutta sähköverkkoa rakennetaan uusille asiakkaille ja puhtaan siirtymän mahdollistamiseksi.

Toimintaympäristöön liittyy huomattavasti epävarmuutta. Suurimmat epävarmuudet liittyvät erityisesti kulutus- ja tuotantomuutoksiin ja regulaatioon. Sähkönkulutuksen odotetaan kasvavan voimakkaasti. Oletamme, että sähkön kulutus lisääntyy Vantaalla voimakkaasti, mutta ennusteessa on paljon epävarmuutta. Muutos riippuu paljon suurista yksittäisistä hankkeista, kuten kaukolämmön sähköistymisestä ja datakeskuksista. Vantaalle siirretään jatkossa aiempaa enemmän sähköä kantaverkosta. Kulutuksen kasvu mahdollistaminen tarkoittaa Vantaan sähköverkkojen lisäksi kantaverkkoa tulee vahvistaa merkittävästi.

Suunnitelma oli asiakkaiden ja muiden sidosryhmien kommentoitavissa 30.4.-2.6. Asiakkaat ja sidosryhmät olivat tyytyväisiä toimintaamme ja suunnitelmiimme. Yhteenveto kommenteista löytyy suunnitelmasta. Kiitos kaikille osallistujille!

Tervetuloa tutustumaan kehittämissuunnitelmaan!

Lisätiedot

Teemu Tervonen
kehityspäällikkö, omaisuudenhallinta
Vantaan Energia Sähköverkot Oy
teemu.tervonen@vantaanenergia.fi