Siirry sisältöön

Suunnitteletko kaivutöitä – muista selvittää maakaapeleiden sijaintitiedot ennen aloitusta

Keltaiset putket

Vantaalla on paljon maanalaisia kaapeleita sekä asutusalueilla että niiden ulkopuolella. Sähköverkon johtojen lisäksi maan alla on muun muassa kaukolämpö-, puhelin-, vesi- ja viemärijohtoja. Apua sähköverkon johtojen paikallistamiseen saat Vantaan kaupungin maankäytön, rakentamisen ja ympäristön -asiakaspalvelusta. Kaupungin tarjoama maanalaisten johtojen sijaintitietopalvelu on asiakkaillemme maksuton. 

Kun kaivat, niin ethän luota vain onneesi tai muistiisi 

Sähkökaapelin vaurioittaminen ei ole mikään pikku juttu ja pahimmassa tapauksessa vahinko voi aiheuttaa sähkökatkon sadoille talouksille. Useimmiten vahingot sattuvat koneellisissa kaivutöissä mutta tarkkana kannattaa olla myös käsipelillä kaivaessasi. 

Ennen maankaivun aloittamista on varmistettava ettei kaivureitilläsi ole aiemmin asennettuja maakaapeleita tai muuta kunnallistekniikkaa. Suosittelemme tekemään selvitykset kaivualueella olevien maakaapeleiden sijainneista hyvissä ajoin etukäteen. Näin ennalta ehkäisemme vaaratilanteiden ja vahinkojen syntymistä.

Vantaan kaupunki, asiakaspalvelu – Maankäyttö, rakentaminen ja ympäristö
os. Kielotie 13, katutaso, p. 09 839 2242
Aukioloajat: ma-to klo 8.15-16.00, pe klo 8.15-15.00

Mekin rakennamme Vantaalla ympäri vuoden. Rakennamme sähköverkkoa korvaamaan ikääntyvää sähköverkkoa, liitämme uusia asiakkaita sähköverkkoomme sekä lisäämme sähköverkon siirtokykyä sähkön käytön kasvaessa. Voit seurata rakentamistamme kartalta.