Siirry sisältöön

Teemme yhteistyötä Pelastuslaitoksen kanssa asiakkaidemme sähkötilojen turvallisuuden parantamiseksi

VES ja PELA

Haluamme auttaa asiakkaitamme kiinteistöjen sähkötilojen turvallisuuden parantamisessa ja olemme aloittaneet yhteistyön Pelastuslaitoksen kanssa. 

Sähkömittarimme sijaitsevat usein asiakkaiden sähkötiloissa, joissa käymme tekemässä mittareille erilaisia huolto- ja tarkastustoimenpiteitä. Valitettavan usein töiden yhteydessä kuitenkin huomataan, että sähkötiloihin on varastoitu sinne kuulumatonta tavaraa mm. remonttitarvikkeita, kaasupulloja ja huonekaluja. 

Sähkötilaan kuulumattomat tavarat ovat kiinteistölle paloturvallisuusriski ja työntekijällemme työturvallisuusriski

Haluamme auttaa asiakkaitamme kiinteistöjen turvallisuuden parantamisessa. Olemme sopineet Pelastuslaitoksen kanssa käytännöstä, että mikäli huomaamme kiinteistön sähkötiloissa turvallisuusriskin, niin jätämme tästä asiakkaalle tiedotteen. Tiedotteessa kehotamme asiakasta poistamaan sähkötilasta kaikki sinne kuulumattomat tavarat, kiinteistön turvallisuuden vuoksi.

Vakavista turvallisuusriskeistä tiedotamme myös Pelastuslaitosta, joka ryhtyy tarvittaessa vaadittaviin viranomaistoimenpiteisiin turvallisuustilanteen korjaamiseksi.

Turvallisuudesta huolehtiminen on oleellinen osa sähköalan ammattilaisten toimintaa ja osaamista

Jaamme mielellämme turvallisuusosaamistamme myös asiakkaillemme. Sähkötilaan päädytään usein varastoimaan tavaraa, koska siellä on hyvää vapaata tilaa, eikä turvallisuusriskiä osata edes ajatella. 

Suomessa syttyy vuosittain yli 1000 rakennuspaloa, joiden aiheuttajana on sähkö. Sähköpalo on tulipalo, jonka suorana syttymisenergiana on sähkö. Tulipalon voi aiheuttaa sähkölaite tai -laitteisto, joka esimerkisi kuumenee ja lämpöä johtuu ympäristöön niin paljon, että helposti syttyvät ylimääräiset tavarat alkavat palaa.

Asiakaspalvelumme palvelee kaikissa sähköverkkoon liittyvissä asioissa arkisin klo 8.30–16.00, p. 09 8290 900. 

Lisätietoja sähköpaloista TUKESin sivuilta