Siirry sisältöön

Vantaa rakentuu nyt vauhdilla – tilaathan sähköliittymäsi ajoissa

5871333 man drilling the wall

Rakentaminen on pitkäjänteistä puuhaa. Moni työvaihe tulee huomioida suunnitelmissa hyvissä ajoin, jotta toiminnan ajoitus menee nappiin. Sähköliittymän hankkiminen on yksi näistä vaiheista.

Vantaa kasvaa ja uutta rakennetaan täällä nyt vauhdilla. Sen myötä uusia sähköverkkoon liittymisiä on ollut viime aikoina runsaasti viime vuosia enemmän.

Rakentamisen kiihtyminen näkyy asiakasmäärän kasvuna sähköverkkopalveluissamme. Jotta rakennushankkeesi sujuisi mahdollisimman mutkattomasta muistutamme sinua tilaamaan sähköliittymäsi tarpeeksi ajoissa.

Tilaamalla sähköliittymäsi 2 kuukautta ennen rakennushankkeen aloittamista varmistat, että liittymä on valmiina tontillasi rakennushankkeen alkaessa.

Helpot neljä askelta sähköliittymän hankkimiseen rakennushankkeellesi

1. Hanki sähkösuunnittelija ja sähköurakoitsija

Kun rakennuslupa-asiakirjat ovat kunnossa, kannattaa heti kääntyä ammattitaitoisen sähkösuunnittelijan puoleen, joka laatii kiinteistöösi sähkösuunnitelmat. Sähkösuunnitelmista selviää mm. tulevan liittymäsi pääsulakekoko.

2. Tilaa sähköliittymä

Sähköliittymä tilataan verkkosivujemme kautta. Jokaisessa kiinteistössä tulee olla sähkön käyttämistä varten voimassa oleva liittymissopimus, jossa on sovittu muun muassa liittymispisteen sijainti ja pääsulakkeen koko. Olethan huolellinen tilauksen kanssa, sillä tilausjärjestelmässä olevat kaikki asiakkaalle määritetyt tehtävät tulee tehdä, jotta tilaus saadaan käsiteltyä.

Siirry tilaamaan 

3. Tee sähkösopimus

Tee sähkösopimus valitsemasi sähkönmyyntiyhtiön kanssa vähintään kaksi viikkoa ennen mittarin asennuksen tilausta.

4. Sähköjen kytkentä

Sähköurakoitsijasi tehtävänä on suorittaa lopuksi sähkölaitteiston käyttöönottotarkastus. Mittauskeskuksen ja liittymiskaapelin on oltava valmiiksi asennettuina, kaapeliojan peitettynä ja kaapeli kytkettynä mittauskeskukseen. Kun rakennus on sähköistyksen osalta valmis, sähköurakoitsija tilaa liittymisjohdon kytkennän ja mittaroinnin yleistietolomakkeella. Tämäkin kannattaa tehdä hyvissä ajoin, hieman ennakoiden, jotta varmistetaan rakennuksen liittäminen sähköverkkoon toivottuna ajankohtana.

Ollaan yhteyksissä

Jäikö sinua pohdituttamaan jokin asia? Liittymäpalvelumme auttaa mielellään sähköverkkoon liittymiseen liittyvissä asioissa. Meidät tavoittaa puhelimitse 09 8290 237 ja sähköpostitse liittymapalvelut@vantaanenergia.fi.  

Nähdään Rakenna & Remontoi -messuilla Vantaan Myyrmäki-hallissa 1.-3.4.2022.

Olemme mukana Myyrmäki-hallissa järjestettävillä Rakenna & Remontoi -messuilla 1.-3.4.
Tervetuloa rohkeasti jututtamaan asiantuntijoitamme mieltäsi askarruttavista sähköverkkoon liittyvistä asioista!