Siirry sisältöön

Aurinkovoima on kannattava energiantuotannon vaihtoehto myös taloyhtiöissä

VES Aurinkoenergiaa

Vantaan Energia Sähköverkot Oy:n palvelutarjonta laajenee kattamaan myös aurinkoenergian pientuotannon netotuksen kotitalouksille ja hyvityslaskentapalvelun energiayhteisöille. Pientuotannon netotus mahdollistaa vantaalaiskotitalouksille paremman hyötysuhteen itsetuottamastaan aurinkoenergiasta, kun ylituotantosähkön voi käyttää itse. Hyvityslaskentapalvelu tuo mahdollisuuden jakaa aurinkopaneelien tuottaman sähkön taloyhtiöissä asukkaiden kesken.

Aurinkopaneelit tuottavat sähköä ilmastoystävällisesti uusiutuvasta energianlähteestä.
– Aurinkosähköllä on lukuisia etuja. Se on hyvä tapa korvata verkosta ostettavan sähkön määrää ja vähentää riippuvuutta uusiutumattomista energianlähteistä. Auringossa riittää energiaa pitkälle tulevaisuuteen, joten sitä ei voi ylikuluttaa, toteaa Vantaan Energia Sähköverkot Oy:n mittaustietovastaava Aleksi Hursti.

Aurinkoenergiasta huoneistokohtainen hyöty taloyhtiöissä

Vantaan Energia Sähköverkkojen palvelutarjonta kasvoi uudella hyvityslaskentapalvelulla, jonka ansiosta aurinkovoiman hyödyntäminen yhtenä energiatuotannon muotona nousee myös taloyhtiöissä houkuttelevaksi vaihtoehdoksi. Hyvityslaskentapalvelu mahdollistaa aurinkopaneelien tuottaman sähkön jakamisen taloyhtiön osakkaiden kesken ja osakkaat pääsevät näin itse hyötymään taloyhtiön paneelien tuottamasta energiasta. Asukkaan näkökulmasta tämä tarkoittaa säästöjä sähkölaskussa, kun itse tuotettu aurinkoenergia pienentää sähköenergiamaksua, sähkön siirtomaksua ja sähköveroa. Aikaisemmin taloyhtiön tuottamaa aurinkosähköä oli mahdollista käyttää vain kiinteistösähkönä taloyhtiön yhteisissä tiloissa ja laitteissa, kuten rappukäytävän hississä tai valaistuksessa.

Palvelua hyödyntääkseen taloyhtiön on muodostettava energiayhteisö. Sen jälkeen isännöitsijä tai hallituksen valtuuttama henkilö voi jättää rekisteröitymislomakkeen hyvityslaskentapalveluun.

Lue lisää hyvityslaskentapalvelusta

Netotus mahdollistaa suuremmat hyödyt omasta pientuotannosta

Uusi ilmainen aurinkoenergian pientuottajien netotuspalvelu mahdollistaa asiakkaillemme entistä paremman hyödyn omasta aurinkovoiman pientuotannosta, kun suuremman osan tuottamastaan aurinkosähköstä voi käyttää itse ja säästää sähkönsiirrosta, sähkönmyynnistä ja veroista. Netotus on laskentatapa, joka mahdollistaa itsetuotetun sähkön hyödyntämisen paremmalla hyötysuhteella. Käytännössä se tarkoittaa yhden tunnin mittaisen mittausjakson aikana ostetun ja myydyn sähkön yhteen laskemista ja mittausjakson aikana saavutettua netto-ostoa tai -myyntiä.

Vantaan Energia Sähköverkot siirtää netotuksen piiriin kaikki tuotantokapasiteetiltaan enintään 100 kVA tuottavat pientuotantokohteet, käytännössä muutos koskee suurinta osaa Vantaan pientuottajista. Netotukseen siirtyminen ei vaadi asiakkaalta toimenpiteitä.

Lue lisää netotuksesta