Siirry sisältöön

Datahub otetaan käyttöön 21.2.2022

datahub

Sähkön vähittäismarkkinoiden keskitetty tiedonvaihtojärjestelmä, datahub otetaan käyttöön 21.2.2022. Keskitetyllä tiedonvaihtojärjestelmällä tavoitellaan prosessien selkeytymistä, joka tuo mukanaan nopeampaa ja parempaa asiakaspalvelua. Järjestelmä tulee myös tulevaisuudessa mahdollistamaan uudenlaisten palveluiden ja sovellusten kehittämisen esimerkiksi energiansäästöön ja kulutuksen seurantaan liittyen.

Datahubin käyttöönotto ei vaadi asiakkailtamme toimenpiteitä, eikä siitä tule lisäkustannuksia.

Käyttöpaikkatunnukset muuttuvat

Datahubin käyttöönoton myötä käyttöpaikkatunnus muuttuu uudeksi GSRN-tunnukseksi. Muutos tehdään automaattisesti eikä sinun tarvitse tehdä mitään. Yritysasiakkaille, joilla on useampi käyttöpaikkaa, tämä muutos saattaa kuitenkin aiheuttaa muutoksia omiin järjestelmiin.

Asiakastiedot ovat jatkossakin turvassa

Yksityisyydensuoja ja tietoturva ovat olleet datahubia kehittäessä erityisen tärkeässä roolissa. Tiedot on suojattu teknisesti monin eri tavoin, ja ne välitetään luotettavasti ja turvallisesti eri osapuolten välillä.

Datahubissa käsitellään sähkönkäyttöpaikkoihin liittyviä tietoja. Siellä löytyvät tiedot käyttöpaikan omistajasta/haltijasta, sekä muun muassa käyttöpaikan kulutustiedot.

Voit tarkastaa omat datahubiin tallennetut tietosi datahubin asiakasportaalista 15.3.2022 alkaen. Löydät portaalin Suomi.fi palveluiden kautta ja linkki portaaliin löytyy myös www.fingrid.fi/datahub -sivustolta. Asiakasportaaliin tunnistaudutaan suomi.fi-palvelun tarjoaman tunnistuspalvelun avulla.

Jäikö sinua vielä askarruttamaan jokin?

Lue lisää datahubista tai ota yhteyttä asiakaspalveluumme

Asiakaspalvelumme auttaa mielellään kaikkiin asiakkuuteesi liittyvissä asioissa.
Palvelemme arkisin klo 8.30–16.00 numerossa 09 8290 900 tai jätä yhteydenottopyyntö yhteydenottolomakkeella tai Online-palvelussamme.