Siirry sisältöön

Energiavirasto on antanut valvontapäätöksensä vuosien 2016–2019 hinnoittelusta – Sähköverkkotoimintamme tuotto oli 12,2 miljoonaa euroa alijäämäinen

etusivu

Energiavirasto on antanut Vantaan Energia Sähköverkot Oy:lle valvontapäätöksen vuosien 2016–2019 hinnoittelun kohtuullisuudesta. Yhtiön tuotto oli tällä päättyneellä neljän vuoden valvontajaksolla noin 12,2 miljoonaa euroa alijäämäinen, kun se edellisellä vastaavalla jaksolla oli noin 3,6 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Vuonna 2020 alkaneelle jaksolle siirtyvä alijäämä on noin 8,6 miljoonaa euroa.

Energiavirasto valvoo sähkön siirtohinnoittelun kohtuullisuutta neljän vuoden valvontajaksoissa. Valvontajaksolta kertyneen ali- tai ylijäämän määrän vahvistaminen tapahtuu valvontajakson jälkeen annettavalla valvontapäätöksellä. Mikäli verkonhaltija ylittää kohtuullisen tason, ylijäämä velvoitetaan palauttamaan seuraavan valvontajakson aikana verkkopalveluiden hinnoittelun kautta.  

Ennusteemme mukaan sähkönsiirtohinnat pysyvät ennallaan vuonna 2021

Tavoitteenamme on vakaa ja maltillinen hinnoittelu. Suunnittelemme toimintaamme pitkäjänteisistä ja kehitämme kustannustehokkuuttamme määrätietoisesti. Pitkäjänteisen tekemisen ansiosta olemme välttyneet äkillisiltä korotuspaineilta, ja siirtohintamme ovat valtakunnallisessa hintavertailussa edullisimpien joukossa. Edellinen muutos sähkönsiirtohintaan Vantaalla on tehty keväällä 2018.

Näkemyksiämme Vantaan siirtohintojen kehityksestä voi seurata helposti verkkosivuiltamme.

Omistajiamme ovat Vantaan ja Helsingin kaupungit eli käytännössä kaupunkilaiset. Liiketoimintamme taloudellinen tuotto päätyy siis kaupunkilaisten hyväksi.

Sähkön toimitusvarmuus on Vantaalla erinomainen

Meitä sähköverkkolaisia näkee harvoin, niin luotettavasti sähköverkko Vantaalla toimii. Taustalla teemme kuitenkin paljon asioita, jotta asiakkaamme saisivat entistä parempaa palvelua, työmaiden suunnittelusta aina kodin energiatehokkaaseen käyttöön asti.

Keskimääräinen asiakaskohtainen keskeytysaika Vantaalla oli vuonna 2020 vain 2,7 minuuttia.

Lisätietoja toimitusjohtaja Risto Lappi, puhelin 050 5900 826

Myös Energiavirasto on julkaissut yhtiökohtaiset tiedot yli ja alituotoista verkkosivuillaan.  

Faktat Vantaan Energia Sähköverkot Oy:stä

  • Palvelemme noin 130 000 sähkönsiirtoasiakasta ja huolehdimme noin 3 500 kilometrin sähkönjakeluverkosta, josta 90 % kulkee jo maan alla.
  • Rakennamme sähköverkkoa yhteistyökumppaneidemme kanssa, mittaamme asiakkaidemme sähkönkulutuksen ja toimitamme energiatiedot sähkönmyyjille.
  • Omistajiamme ovat Vantaan ja Helsingin kaupungit
  • Investoimme sähkönjakeluverkkoon vuosittain noin 15 miljoonaa euroa, jotta sähköt toimivat kaikissa olosuhteissa ja vantaalaisten arki on sujuvaa.