Siirry sisältöön

Energiaviraston päätös sähköverkkotoiminnan yli- ja alijäämistä 3. valvontajakson jälkeen

Vantaan Energia verkkosivuprojekti kuvat high res 3

Sähköverkkoyhtiöitä valvova Energiavirasto on antanut valvontapäätöksensä sähköverkkotoiminnan tuoton yli- ja alijäämistä 3. valvontajakson jälkeen.

Vantaan Energia Sähköverkot Oy:n ylijäämä on noin 2,2 miljoonaa euroa vuosilta 2012–2015. Ylijäämä on hyvitetty asiakkaille korkoineen vuoden 2016 aikana alempina siirtohintoina

”Ylijäämä aiheutui, kun valvontamenetelmissä käytetty valtion 10 vuoden obligaation korko laski merkittävästi”, toteaa Vantaan Energia Sähköverkot Oy:n toimitusjohtaja Risto Lappi.

Tavoitteenamme on vakaa ja maltillinen hinnoittelu

Tehtävämme on varmistaa, että sähköverkko toimii aina, kaikissa olosuhteissa. Teemme jatkuvasti investointeja kasvavan kaupungin sähkönsiirron tarpeisiin ja sähkön toimitusvarmuuden parantamiseksi. Investoinnit sähköverkkoon ovat pitkäikäisiä, samoin niiden vaikutus yhtiön talouteen.

Vuositasolla investointimme ovat noin 15 miljoonaa euroa. Tänä vuonna investointiohjelmamme mukaisesti rakennamme uutta, teemme korjaus- ja parannustöitä sekä huollamme nykyistä sähköverkkoa. Asiakkaamme saavat entistä parempaa ja varmempaa sähköä.

Lisätietoja: Risto Lappi, toimitusjohtaja, Vantaan Energia Sähköverkot Oy, p. 050 5900 826

FAKTA

  • sähköverkkoyhtiöiden hinnoittelun kohtuullisuutta valvoo Energiavirasto
  • valvonta tapahtuu valvontajaksoittain. Ensimmäinen valvontajakso vuosina 2005–2007 oli kolmivuotinen. Tämän jälkeen valvontajaksot ovat olleet nelivuotisia, toinen jakso 2008–2011 ja kolmas 2012–2015.