Siirry sisältöön

Koivuhaan sähköaseman perusparannustyöt alkavat

Aloitamme 26.2.2024 Koivuhaan sähköaseman perusparannustyöt, joiden aikana sähköverkon turvallisuudesta ja häiriöttömyydestä huolehtivat suojaus-, ohjaus- ja apusähköjärjestelmät uusitaan. Perusparannustöiden on tarkoitus valmistua 28.6.2024. Perusparannustöiden tarkoituksena on sähkön toimitusvarmuuden turvaaminen asiakkaillemme sekä sähkön siirtokapasiteetin käytettävyyden parantaminen kasvavan kaupungin ja esimerkiksi liikenteen ja lämmityksen sähköistymisen tarpeisiin.

Vantaan Energia Sähköverkot Oy:n tehtävänä on pitää Vantaa liikkeessä. Siirrämme sähköä vantaalaisiin koteihin ja kiinteistöihin vuorokauden ympäri, vuoden jokaisena päivänä mahdollisimman edullisesti ja toimitusvarmasti. Pysyminen liikkeessä tarkoittaa myös kaupungin infrastruktuurin kehittämistä ja tulevaisuuden asiakastarpeiden ennakointia. Teemme jatkuvasti investointeja kasvavan kaupungin tarpeisiin, vihreän siirtymän mukanaan tuoman teollisuuden, liikenteen ja lämmityksen sähköistymisen mahdollistamiseksi sekä sähkön toimitusvarmuuden turvaamiseksi asiakkaillemme. Rakennamme uutta, teemme korjaus- ja parannustöitä sekä huollamme nykyistä sähköverkkoa. 

Nyt aloitamme vuonna 1997 valmistuneen Koivuhaan sähköaseman perusparannustyöt. Työt sisältävät sähköverkon turvallisuudesta ja häiriöttömyydestä huolehtivien suojaus-, ohjaus- ja apusähköjärjestelmiä uusimisen vastaamaan nykypäivän vaatimuksia. Tänä aikana Koivuhaan sähköaseman sähkönjakelua hoidetaan osittain Pakkalan ja Hakkilan sähköasemilta. Asiakkaillemme sähköaseman korjaus- ja muutostöistä ei aiheudu haittaa. Uudistustöiden myötä sähkönjakelun laatu ja toimitusvarmuus paranevat Koivuhaan alueella ja uudistuksella valmistaudutaan osaltaan sähkön siirtokapasiteetin kehittämiseen kasvavan kaupungin ja esimerkiksi liikenteen ja lämmityksen sähköistymisen tarpeisiin.

”Sähköasemat tulevat tyypillisesti suojaus – ja ohjausjärjestelmien osalta perusparannusikään noin 20-30 vuoden päästä valmistumisestaan, jolloin elinkaarensa päässä olevat vanhat järjestelmät vaihdetaan uusiin tietotekniikaltaan kehittyneempiin ratkaisuihin. Sähköasema on tärkeä sähköverkon osa, eräänlainen solmukohta, jossa voimajohtoja pitkin voimalaitoksista siirtynyt 110 kilovoltin sähkö muunnetaan jakeluverkkoon sopivaksi 20 kilovoltin jännitteeksi. Sähköasemalta sähkö siirretään jakelumuuntamoille ja edelleen pienjännitteenä kuluttajille. Niiden kunnosta huolehtiminen on ensiarvoisen tärkeää”, kertoo Vantaan Energia Sähköverkot Oy:n rakennuttajainsinööri Asko Hietaranta.

Teemme jatkuvasti investointeja kasvavan kaupungin tarpeisiin. Haluatko tietää missä muualla rakennamme nyt? Katso verkonrakennuskohteet kartalla.

Lisätietoja:

Asko Hietaranta, rakennuttajainsinööri, Vantaan Energia Sähköverkot Oy
asko.hietaranta@vantaanenergia.fi
puh. 050 55 44 363