Siirry sisältöön

”Koppimaailmasta uusiin kohtaamisiin”

toimitalo

Vantaan Energia muutti kesällä 2017 täysin uuteen toimitaloon ja samalla muuttuivat työskentely- ja toimitavatkin. Uudessa modernissa toimitalossa ei ole enää omia työpisteitä, saati huoneita, vaan vaihtelevia tiloja erilaisiin tarkoituksiin. Sujuva työskentely yhteisissä tiloissa edellyttää yhteisten pelisääntöjen noudattamista. Hyvistä työpisteistä ei ole pulaa, vaan tekemiselle löytyy aina tarkoituksenmukainen tila perustyöskentely-, vetäytymis-, pulina- tai hiljaisista tiloista. Myös etätyöpäiviä suositaan. Lisäksi on tiloja projektityöskentelyyn ja neuvotteluhuoneita monilukuisempiin kokoontumisiin. Taukokahvilat, joita löytyy jokaisesta kerroksesta, tarjoavat oivalliset puitteet tutustua oman tiimin ulkopuolisiin työkavereihin.

Toteutimme toimitalon toimivuudesta ja työskentelyetiketistä seurantakyselyn kaikille toimitalolla työskenteleville maaliskuussa 2018. Kehitystavoitteinamme toimitalohankkeessa oli mm. terveellinen ja viihtyisä työympäristö, tehokas tilojen käyttö sekä yksiköiden välisen yhteistyön ja päivittäisjohtamisen kehittäminen.

Pääsääntöisesti tulokset olivat hyvin positiivisia ja tyytyväisyyttä tiloihin on paljon. Positiivista muutosta aiempaan koetaan terveellisestä ja viihtyisästä työympäristöstä, tehokkaasta tilojen käytöstä sekä yksiköiden välisen yhteistyön kehittämisestä. Päivittäisjohtamisen kehittämisessä ei vielä kyselyn tulosten perusteella näyttäisi olevan muutosta. Teknisten mittausten ja käyttäjäpalautteiden perusteella toimitalomme sisäilma on hyvä.

Valtaosa kokee pystyvänsä tekemään uusissa tiloissamme työnsä tehokkaasti sekä saamaan tarvittaessa keskittymisrauhan. Vuorovaikutus omassa yksikössä koetaan toimivaksi ja lähiesimiehetkin ovat helposti tavoitettavissa. Yli puolet meistä on sitä mieltä, että monitoimitiloissa saa hyvin vinkkejä kollegoilta omaankin työhön ja tarvittaessa apua saa nopeasti.

Kuuntele alla olevalta videolta käyttöpäällikkö Ilona Erhiön ajatuksia toimitilamuutoksesta ja sen vaikutuksesta hänen omaan työhönsä.

Seuraavat tavoitteemme toimitalolle ovat mm. aulan ja ruokalan valoisuuden säätäminen verhoilla, parkkipaikkojen lisäys parkkialueelle, työpisteiden näyttöjen toimivuuden hienosäätö sekä työtuolien toimivuuden katsastus. Yksi tavoitteista onkin jo saavutettu, kun saimme toisen pyöräkatoksen juuri ajoissa työmatkapyöräilysesonkia varten.