Siirry sisältöön

Länsi-Vantaan poikkeuksellinen sähkökatko aiheutui kahdesta päällekkäisestä tapahtumasta

Vantaan Energia Sahkoverkot 07072022jpg

Länsi-Vantaalla oli keskiviikkona 6.7.2022 klo 15.17 alkaen noin 15 minuutin mittainen sähkökatko, joka kosketti laajimmillaan noin 35 000 asiakastamme. Sähkökatko sai alkunsa, kun työkone osui merkittävään suurjännitejohtoon Petikossa. Tilanteesta ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Vantaan alueen sähköverkossa vastaavat häiriöt ovat erittäin harvinaisia, sillä suurjännitteinen sähköverkko on rakennettu niin sanotuksi rengasverkoksi. Rengasverkko tarkoittaa verkkorakennetta, jossa sähkönsyöttö on varmennettu vähintään kahta eri reittiä. Tällöin yksittäinen vika ei aiheuta asiakkaillemme sähkönjakelun keskeytystä. Tässä nimenomaisessa tapauksessa oli kuitenkin epäonnea mukana, sillä tapahtumahetkellä varmistavat yhteydet olivat pois käytöstä suurjänniteverkon rakentamiseen liittyvien töiden vuoksi. Sähköt saatiin kuitenkin palautettua nopeasti jo klo 15.32 mennessä kaikille asiakkaille.

Poikkeuksellisten tapahtumien vuoksi taustajärjestelmämme ei toiminut oikein, eikä antanut ilmoitusta sähköhäiriöstä sähkökatkokarttaamme. Vikailmoitusnumeroomme tuli tapahtumahetkellä niin paljon puheluita, että linjat tukkiutuivat hetkellisesti ja emme pystyneet palvelemaan asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla.

– Sähkökatkot ovat Vantaalla harvinaisia. Keskimäärin vantaalainen kokee puolen tunnin sähkökatkon vain joka seitsemäs vuosi. Eilinen sähkökatko oli epäonnisten tapahtumien summa ja pahoittelemme siitä aiheutunutta häiriötä, toteaa Vantaan Energia Sähköverkot Oy:n toimitusjohtaja Risto Lappi.

Lisätiedot

Risto Lappi, toimitusjohtaja, Vantaan Energia Sähköverkot Oy
risto.lappi@vantaanenergia.fi
p. 050 590 0826