Siirry sisältöön

Laskimme siirtohintoja 1.1.2022 alkaen

Vantaan Energia verkkosivuprojekti kuvat high res 2 64161

Vantaan asukkaat saivat viime marraskuussa hyviä uutisia kun tiedotimme laskevamme siirtohintoja 1.1.2022 alkaen. Uusi siirtohinta näkyy automaattisesti seuraavalla laskulla.

Hinnanalennuksen vaikutus on tyyppikäyttäjästä ja sähkön kulutuksesta riippuen verottomana keskimäärin kuusitoista prosenttia, verollisena keskimäärin yhdeksän prosenttia. 

Verkkopalvelumaksu eli sähkön siirtohinta koostuu perusmaksusta, siirtomaksusta ja mahdollisesta tehomaksusta.  Vuoden alusta tehty hinnanalennus kohdistui verkkopalvelumaksun osista siirto- ja tehomaksuihin. Alennuksen määrä vaihtelee kotitalouksissa tyyppikäyttäjästä riippuen noin kymmenestä eurosta sataan euroon vuodessa.

Esimerkkilaskelmat hinnanalennusten vaikutuksista (€/vuodessa)
• Kerrostalohuoneisto (2 500 kWh/v)                        8,70 €/v
• Pientalo, ei sähkölämmitystä (5 000 kWh/v)      17,40 €/v
• Omakotitalo, sähkölämmitys (19 000 kWh/v)    100 €/v

Esimerkkilaskelmissa mukana olevissa kerrostalohuoneistossa ja pientalossa ei ole sähkölämmitystä ja verkkopalvelutuotteena on Yleissiirto. Omakotitalossa on varaava sähkölämmitys ja verkkopalvelutuotteena on Aikasiirto. Laskelmissa on mukana sähkövero ja arvonlisävero.

Vantaan Energia Sähköverkot on jo pitkään kuulunut valtakunnallisesti edullisimpien sähköverkkoyhtiöiden joukkoon, ja tavoitteidemme mukaisesti haluamme jatkossakin varmistaa asiakkaillemme hinnoittelultaan vakaan ja mahdollisimman häiriöttömän sähkönjakelun.

Lue marraskuussa 2021 julkaistu tiedote aiheesta
Lue lisää sähkönsiirron hinnoista