Siirry sisältöön

Vantaan Energia Sähköverkot Oy laskee siirtohintoja 1.1.2022

Vantaan Energia verkkosivuprojekti kuvat high res 2 64161

Vantaan Energia Sähköverkot Oy laskee vantaalaisten siirtohintoja 1.1.2022. Hinnanalennuksen vaikutus on tyyppikäyttäjästä ja sähkön kulutuksesta riippuen verottomana keskimäärin kuusitoista prosenttia, verollisena keskimäärin yhdeksän prosenttia. Vantaan Energia Sähköverkot Oy:n siirtohinnat ovat valtakunnallisessa vertailussa edullisimpien sähköverkkoyhtiöiden joukossa.

Verkkopalvelumaksu eli sähkön siirtohinta koostuu perusmaksusta, siirtomaksusta ja mahdollisesta tehomaksusta. Nyt tehtävä hinnanalennus kohdistuu verkkopalvelumaksun osista siirto- ja tehomaksuihin.

– Tavoitteenamme on vakaa ja maltillinen siirtohinnoittelu. Suunnittelemme toimintaamme pitkäjänteisesti ja kehitämme kustannustehokkuuttamme määrätietoisesti. Laskemme siirtohintoja vuoden 2022 alusta, sillä tämänhetkisen arviomme mukaan jatkaminen vuoden 2021 hinnoittelulla johtaisi sallitun tuottotason ylittymiseen, sanoo Vantaan Energia Sähköverkot Oy:n toimitusjohtaja Risto Lappi.

Vuoden alussa tehtävän alennuksen määrä vaihtelee kotitalouksissa tyyppikäyttäjästä riippuen noin kymmenestä eurosta sataan euroon vuodessa. Vantaan Energia Sähköverkot on jo pitkään kuulunut valtakunnallisesti edullisimpien sähköverkkoyhtiöiden joukkoon, ja tavoitteidensa mukaisesti haluaa jatkossakin varmistaa asiakkailleen hinnoittelultaan vakaan ja mahdollisimman häiriöttömän sähkönjakelun.

– Vantaan Energian omistajia ovat Vantaan ja Helsingin kaupungit eli käytännössä kaupunkilaiset. Liiketoimintamme taloudellinen tuotto päätyy siis kaupunkilaisten hyväksi, toteaa Risto Lappi.

Esimerkkilaskelmat hinnanalennusten vaikutuksista (€/vuodessa)
• Kerrostalohuoneisto (2 500 kWh/v)                        8,70 €/v
• Pientalo, ei sähkölämmitystä (5 000 kWh/v)      17,40 €/v
• Omakotitalo, sähkölämmitys (19 000 kWh/v)    100 €/v

Esimerkkilaskelmissa mukana olevissa kerrostalohuoneistossa ja pientalossa ei ole sähkölämmitystä ja verkkopalvelutuotteena on Yleissiirto. Omakotitalossa on varaava sähkölämmitys ja verkkopalvelutuotteena on Aikasiirto. Laskelmissa on mukana sähkövero ja arvonlisävero.

Sähköverkonhaltijan hinnoittelun kohtuullisuutta valvoo Energiavirasto. Sähköverkkotoiminta on säänneltyä ja hinnoittelua seurataan nelivuotisilla valvontajaksoilla. Nykyinen valvontajakso päättyy vuonna 2023.

Lisätiedot
Risto Lappi, toimitusjohtaja, Vantaan Energia Sähköverkot Oy
risto.lappi@vantaanenergia.fi
p. 050 590 0826

Lue lisää sähkönsiirron hinnoista