Siirry sisältöön

Liittymärakentajan parhaat niksit – aloita ajoissa!

VE Tyonantajamielikuva asentajat high res 13

Omaa kotia rakentaessa tontille tarvitaan monenmoista liittymää ja työvaihetta ennen muuttoa uuteen kotiin. On huolehdittava tekijöistä, materiaaleista sekä aikatauluista ja muistettavaa on paljon. Me kuitenkin olemme tehneet kaikkemme helpottaaksemme urakkaasi. Sähköinen asiointijärjestelmä tekee sähköliittymän tilaamisesta helppoa.

Kokosimme alle muistilistan, jonka avulla rakentaminen sujuu jouhevasti

  1. Aloita ajoissa – varaa riittävästi aikaa sähköliittymän tilaukseen ja toimittamiseen, jopa kaksi kuukautta.
  2. Omakotitalon rakennustyömaalle on järkevää tilata pysyvä liittymä ja tonttikeskus, jotka toimivat hankkeen alkuvaiheessa työmaasähköinä. Kohteen valmistuessa tonttikeskus siirretään lopulliseen sijaintiinsa.
  3. Sähköliittymä tilataan nettisivujen kautta. Tilaamista varten tarvitset tiedon tulevasta pääsulakekoosta, jonka voit kysyä sähkösuunnittelijaltasi. Tilaamisen jälkeen asiointi hoidetaan sähköisen asiointijärjestelmämme kautta, johon sinulle toimitetaan tunnukset automaattisesti sähköliittymän tilaamisen jälkeen.
  4. Tilausjärjestelmään tutustumiseen on hyvä varata aikaa, sillä kaikki liittymiseen liittyvät asiakirjat toimitetaan järjestelmän kautta. Järjestelmään tulee myös tehtäviä tehtäväksi ennen liittymissopimuksen allekirjoittamista. Tutustu tilauksen seurannan yhteenvedosta löytyviin liitteisiin (liittämiskohta, suojausohjeet) ja tarvittaessa jaa nämä muille osapuolille, kuten esimerkiksi tontin maanrakentajille.
  5. Muista myös keskustella aikataulusta kaikkien projektiin osallistuvien kanssa (sähköurakoitsija, rakentajat, kanssa liittyjät), jotta kaikki pysyvät ajan tasalla. Varmista myös, että hommat tehdään ohjeistuksen mukaisesti niin tontilla kuin järjestelmässäkin.
  6. Valitsemasi sähköurakoitsija hoitaa sähkötyöt tontillasi ja talossasi sekä tilaa liittymän kytkennän mittarointipyynnöllä. Sähköliittymän rakentaminen aloitetaan, kun kaikki tilausjärjestelmän tehtävät on tehty ja mittarointipyyntö täytetty. On hyvä tarkistaa, että mittarointi/kytkentäpyyntö on tehty oikealle päivälle. Liittymän toimitusaika on noin 4 viikkoa, jos jakeluverkko on alueella valmiina.
  7. Sähköliittymän hankkimisella saat oikeuden liittyä tietyllä sulakekoolla sähköverkkoon ja liittymismaksulla sähköverkko rakennetaan tonttisi rajalle. Tämän lisäksi sähköliittymän käyttöönottamista varten tarvitset sähkönmyyntisopimuksen, jonka teet haluamasi sähkönmyyjän kanssa. Sähkönmyyjäsi tekee sähkönsiirtosopimuksen meidän kanssamme puolestasi.

Olemme panostaneet asiakkaan asioinnin helpottamiseen

Rakentajan kenties tärkein asia on siis olla ajoissa liikkeellä sähköliittymän tilaamisen suhteen. Sähköinen tilausjärjestelmämme tekee sähköliittymän tilaamisesta todella helppoa – muun muassa liittymissopimuksen allekirjoitus onnistuu näppärästi verkkopankkitunnuksilla. Meille voi myös soittaa numeroon 09 8290 237, mikäli tarvitset lisätietoa – palvelemme arkisin klo 8.30–16.00.