Siirry sisältöön

Luoteis-Vantaan kaapelointihankkeen huhtikuun tilannekatsaus.

ves2

Vantaan Energia Sähköverkot Oy aloitti mittavan ilmajohtoverkkojen maakaapelointihankkeen Luoteis-Vantaalla elokuussa 2018. Kyseessä on hyvin laaja haja-asutusalue ja töitä hankkeen parissa riittääkin alustavan aikataulutuksen perusteella aina vuoteen 2027 asti. Työt alkoivat Keimola-Tapola akselilta, josta tulevien vuosien aikana siirrytään järjestelmällisesti kohti pohjoista. 

Tilannekatsaus 24.4.2019

Kirkantien ja Vanhan Hämeenlinnantien alueella välillä Mosapakantie-Peräjäntien silta, Saraksen alue sekä Keimolantiellä välillä Forsbackantie-Vanha Hämeenlinnantie ja Tapolan alueella välillä Keimolantie-Kotatie uusi maakaapeliverkko on otettu kokonaisuudessaan käyttöön ja vanha ilmajohtoverkko on lähes kokonaan purettu.

Alueella on käynnissä jälkityöt eli töiden jälkien siivous. Kunhan maasto kuivuu vielä enemmän, pääsemme viimeistelemään kaikki työmaiden jäljet.

Maastossa on vielä paljon purettuja pylväitä ja muuta purettua ilmajohtomateriaalia. Ne kerätään alueella yhteen, ja haetaan lähiaikoina pois sekä toimitetaan jatkokäsiteltäväksi ja kierrätettäväksi. Samoin kuin tyhjät kaapelikelat.

Kaikki jälkityöt valmistuvat 15.6.2019. mennessä.

Hankkeen 2. vaihe käynnistyy

Hankkeen niin sanottu 2. vaiheen kaapelointien maanrakennustyöt aloitetaan Kotamäen alueelta kesäkuun alussa, jolloin on myös puistomuuntamoiden ja ensimmäisten jakokaappitoimitusten aika. Kesän ja syksyn aikana työt etenevät Kotatieltä Solbackantietä ja Suosaarentietä Riipiläntien suuntaan ja Pirttirannan alueelle. Uusi verkko pyritään ottamaan tällä alueella käyttöön vaiheittain syksyyn 2019 mennessä. Purkutyöt tällä alueella tehdään talvella 2019-2020.

2. vaiheen töihin kuuluu lisäksi Kylänpääntien ja Forsbackantien alueiden kaapeloinnit ja ilmajohtoverkon purkutyöt. Alustavan aikataulutuksen mukaan työt tällä alueella käynnistetään keväällä 2020. Koko urakka valmistuu vuoden 2020 loppuun mennessä.

Lue lisää hankkeesta ja tutustu sen tarkempaan aikatauluun