Siirry sisältöön

Muuttuiko sähkönkäyttösi ja haluat muuttaa sähköliittymän pääsulakekokoa? Lue miten pääset alkuun

ves2

Sähköliittymän liittymissopimuksessa on sovittu sähköliittymässä sallittujen pääsulakkeiden koko, joka on kirjattu sopimukseen ampeereina. Liittymän sulakekokoa on mahdollista muuttaa ja liittymisoikeutta korottaa maksamalla lisäliittymismaksu.

Pääsulakekoon suurentaminen voi tulla ajankohtaiseksi, jos sähkön käyttötarpeesi kasvaa, vaikka sähköauton latauksen, lämmitystavan muutoksen tai paljon sähköä vievän laitteen vuoksi.   

Vastaavasti pääsulakekokoa voi tarvittaessa myös pienentää ja tämä tapahtuu pääsulakkeita pienentämällä.

Aloita muutostyön suunnittelu ottamalla yhteyttä ammattitaitoiseen sähköurakoitsijaan

Kun mietit, minkä kokoisen sähköliittymän tarvitset, suosittelemme ottamaan yhteyttä ammattitaitoiseen sähköurakoitsijaan. Urakoitsija auttaa sinua laskemaan, minkä kokoinen uuden liittymäsi tulisi olla, että se vastaa muuttuneita sähkötarpeitasi. Samalla voitte yhdessä myös varmistaa, että nykyinen liittymisjohtosi on riittävä ja sähkölaitteistosi soveltuu haluamallesi muutokselle.

Ja sitten, kun suunnitelmanne ovat valmiit ja tarvittavat varmistukset tehty, voit tilata muutostyön helposti ja nopeasti sähköisen asiointipalvelumme kautta.  Asiointipalveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla. 

Liittymäpalveluasiantuntijamme auttavat mielellään kaikissa muutostyön eri vaiheissa. Tavoitat meidät helpoiten suoraan asiointipalvelusta tai sitten puhelimitse 09 8290 237 ja sähköpostilla liittymapalvelut@vantaanenergia.fi. Palvelemme arkisin klo 8.30–16.00.

Mitä muutostyöt maksavat ja miten määritetään lisäliittymismaksu

Pääsulakkeiden kokoa suurennettaessa tehdään lisäliittymissopimus ja veloitetaan lisäliittymismaksu. Lisäliittymismaksu on yleensä uuden ja olemassa olevan liittymän liittymismaksujen erotus.

Esimerkkilaskelma: Sinulla on jo 3×25 A sulakkeet ja haluat korottaa ne 3×35 A sulakkeisiin. 3×25 A maksaa 2000 € ja 3×35 A maksaa 2450 €, näiden erotuksesta (2000 €-2450 €) tulee maksettavaa 450 €.

Jos pääsulakkeita halutaan pienentää aiemmin maksettua liittymismaksua ei palauteta mutta liittymäkoon pienentämisestä tehdään uusi liittymissopimus. Liittyjällä on oikeus 10 vuoden ajan palata aiempaan liittymäkokoon, ilman lisäliittymismaksua.  

Sulakekoon muutoksella ei ole vaikiutusta maksamaasi sähkönsiirtohintaan, jos sulakekoko muutoksen jälkeen on  63 A tai sitä pienempi. 

Lisää luettavaa:

Sähköliittymän pääsulakkeiden muutokset Vantaalla

Liittymismaksuhinnasto

Sähköinen asiointipalvelu – Jätä tilauksesi tästä!