Siirry sisältöön

Myrskytuhojen korjaukset jatkuvat

Ukkonen

(12.8.2017 klo 23.55)

Myrsky riepotti lauantai-iltana Vantaata.  Rajujen ukkospuuskien kaatamat puut ovat aiheuttaneet sähkökatkoja. Myrsky alkoi Vantaalla n. klo 19,00 ja illan aikana on ollut 1  600 asiakasta ilman sähköä. Tällä hetkellä sähköttä on 200 asiakasta.

Vikojen korjaus jatkuu tauotta yön mittaan ja tarvittaessa niitä jatketaan aamuun saakka. Sähköverkon nk. runkojohdot on pian saatu korjattua ja siirrymme korjaamaan nk. talojohtoja, joille on kaatunut runsaasti yksittäisiä puita ympäri Vantaata.

Korjausresursseja on lisätty mutta työskentely maastossa on asentajille erittäin vaativaa täyden pimeyden ja märkien olosuhteiden vuoksi.

Tiedotamme korjauksien etenemisestä Facebookissa @Vantaan Energia Sähköverkot ja Twitterissä @Sahkoverkko. 

Myrskytuhojen korjaaminen on aina ammatilaisten hommaa

Me varaudumme ukkosmyrskyihin ja seuraamme sääennusteen kehittymistä vuorokauden ympäri. 

Mikäli myrskyn aikaan tai sen jälkeen huomaa lähiympäristössä esim. ilmajohtojen päälle kaatuneen puun, niin siitä kannattaa tehdä ilmoitus vikailmoitusnumeroon 0800 0025. Päivystämme 24/7.

Itsenäisesti ei saa lähteä korjaamaan minkäänlaisia sähköverkonvaurioita. Ilmajohtojen päälle kaatuneessa puussa voi olla hengenvaarallinen jännite ja korjaustoimet on jätettävä sähkön ja puunkaadon vaarat hallitseville ammattilaisille.

Tietoa sähkökatkoista

Vantaalaiset voivat helposti tarkistaa ajankohtaiset sähkökatkot nettisivuilta löytyvästä häiriökartasta. Mökin tai kesäasunnon sähkökatkotilanteen voi taas kätevästi tarkistaa valtakunnallisesta häiriökartasta www.sahkokatkokartta.fi