Siirry sisältöön

Oletko rakentamassa unelmiesi kotia? Katso vinkkimme jouhevaan rakentamiseen.

Vantaan Energia verkkosivuprojekti kuvat high res 39 64531

Omaa kotia rakennettaessa tontille tarvitaan monenmoista liittymää ja työvaihetta ennen muuttoa uuteen kotiin. Vinkit jouhevaan rakentamiseen:

  1. Varaa aikaa. Tärkeintä on varata sähköliittymän tilaukseen ja toimittamiseen riittävästi aikaa, jopa kaksi kuukautta.
  2. Omakotitalon rakennustyömaalle on järkevää tilata pysyvä liittymä ja tonttikeskus, jotka hankkeen alkuvaiheessa toimivat työmaasähköinä. Kohteen valmistuessa tonttikeskus siirretään lopulliseen sijaintiinsa.
  3. Sähköliittymä tilataan nettisivujemme kautta. Tilaamista varten tarvitset tiedon tulevasta pääsulakekoosta. Tämän tiedon saat sähkösuunnittelijaltasi. Tilaamisen jälkeen asiointi hoidetaan sähköisen asiointijärjestelmämme kautta. Tunnukset järjestelmään toimitetaan sinulle automaattisesti sähköliittymän tilaamisen jälkeen.
  4. Varaa aikaa myös tilausjärjestelmään tutustumiseen. Kaikki liittymiseen liittyvät asiakirjat toimitetaan järjestelmän kautta. Tilausjärjestelmässä on ohjeita ja neuvoja eteenpäin pääsemiseksi, mutta jos menee sormi suuhun, voit aina olla yhteydessä meihin lähettämällä viestin järjestelmän kautta, sähköpostitse tai soittamalla.
  5. Valitsemasi sähköurakoitsija hoitaa sähkötyöt tontillasi ja talossasi sekä tilaa liittymän kytkennän sähköverkkoon mittarointipyynnöllä. Sähköliittymän rakentaminen aloitetaan, kun kaikki tilausjärjestelmän asiakirjat on täytetty ja mittarointipyyntö lähetetty. Liittymän toimitusaika on noin 4 viikkoa jos sähköverkko on alueella valmiina.
  6. Sähköliittymän hankkimisella saat oikeuden liittyä tietyllä sulakekoolla sähköverkkoon ja liittymismaksulla sähköverkko rakennetaan tonttisi rajalle. Tämän lisäksi sähköliittymän käyttöönottamista varten tarvitset sähkönmyyntisopimuksen, jonka teet haluamasi sähkönmyyjän kanssa. Sähkönmyyjäsi tekee sähkönsiirtosopimuksen meidän kanssamme puolestasi.

Lue lisää aiheesta 

Liittymäpalvelumme auttaa mielellään sähköverkkoon liittymiseen liittyvissä asioissa. Meidät tavoittaa puhelimitse 09 8290 237 ja sähköpostitse liittymapalvelut@vantaanenergia.fi