Onko sähköauton latauspisteen hankkiminen sinulle ajankohtaista? Me autamme sinua valitsemaan sähköliittymääsi sopivan latauspisteen.

Sähköautojen ja hybridien suosio jatkaa Suomessa kasvuaan ja yhä useampi miettii sähkömoottorilla kulkevan auton hankintaa. Sähköautojen ensirekisteröintimäärät kasvoivat vuodesta 2019 vuoteen 2020  51 prosenttia ja ladattavien hybridien 143 prosenttia. Kaikista ensirekisteröidyistä henkilöautoista bensiini- ja dieselautojen osuus oli vuonna 2020 82,1 prosenttia, kun se vielä edeltävänä vuonna oli 93,3 %.

Liikenne- ja viestintäministeriön johtama fossiilittoman liikenteen työryhmä on antanut suosituksensa siitä, miten kotimaan liikenteen kasvihuonekaasupäästöt voidaan puolittaa vuoteen 2030 mennessä ja pudottaa nollaan vuoteen 2045 mennessä. Esimerkiksi vuoden 2030 tavoitteeseen pääsemiseksi Suomessa pitäisi olla vuonna 2030 700 000 ladattavaa autoa. Lokakuun 2020 lopulla täyssähköautoja oli Suomessa 7 900, ja ladattavia hybridejä noin 40 000. *

Oman latauspisteen hankinta

Oman sähköauton latauspisteen hankinta lähtee liikkeelle nykytilanteen kartoituksella. Ensin on järkevää selvittää oman sähköliittymän nykytilanne ja tutkia, millaisen latausratkaisun voit ottaa käyttöön ilman muutostöitä.

Me tarjoamme asiakkaillemme tämän maksuttoman latauspisteen etäkartoituksen. Etäkartoituksessa tarkastelemme sähköliittymäsi tehotietoja vuoden ajalta, mitatun sähkönkulutuksen pohjalta ja koostamme niistä sinulle sähköauton latauspisteen etäkartoitusraportin. Raportista saat selville, minkä kokoisen sähköauton laturin voit kytkeä sähköliittymääsi ilman liittymän suurentamista.

Raportin toimitusaika on noin kolme arkipäivää ja se toimitetaan asiakkaan ilmoittamaan sähköpostiin. Etäkartoitusraporttimme soveltuu sähköliittymän tilanteen alkukartoitukseen. Tarkka kartoitus sopivista latausratkaisuista kannattaa pyytää sähkösuunnittelijalta ja/tai -urakoitsijalta.

– Älä turhaan jää yksin pohtimaan latauspisteen hankintaan liittyviä kysymyksiä, vaan ota meihin rohkeasti yhteyttä. Palvelusta on saatu jo paljon hyviä käyttökokemuksia, rohkaisee Vantaan Energia Sähköverkot Oy:n liittymäpalvelupäällikkö Roope Apponen.

Ja jatkaa: – Pääkaupunkiseudun autokanta on tilastojen valossa melko uutta ja hienoa nähdä miten liikenne sähköistyy vauhdilla. Vantaalainen sähköverkko on jo nyt valmis sähköautojen määrän kasvuun ja investoimme sen kehittämisen jatkuvasti.

Tilaa latauspisteen etäkartoitus 

* Lähde www.traficom.fi