Siirry sisältöön

Raportointipalvelun käyttöohje

Käyttöpaikan ja ajanjakson valinta

Kuva_ylägraafi

Käyttöpaikka

Voit valita tarkasteltavan käyttöpaikan. 

Raportointipalvelussa näytetään ne käyttöpaikat, joissa sinulla on tai on ollut sopimus kanssamme. Palveluun on ladattu kulutustiedot vuoden 2011 alusta asti. Koska raportti näyttää tiedot tuntitasolle asti, kulustiedot näytetään vasta siitä lähtien, kun käyttöpaikallasi on otettu käyttöön tuntimittaus.

Ajanjakso

Voit määrittää tarkasteltavan ajanjakso kirjoittamalla haluamasi päivämäärät ja painamalla Hae-painiketta. Tarkasteltavan ajanjakson voi määrittää myös sivun yläreunan diagrammista maalaamalla hiirellä haluttu aikaväli.

Kulutuksen seuranta

Kuva_alagraafi

Kulutus

Raportissa näet pylväsdiagrammin kulutuksen määrästä eri ajanjaksoilla. Klikkaamalla pylvään päällä näet yksittäisen pylvään osalta tarkempia tietoja. Tarkenna tähän -painikkeen kautta pääset porautumaan kyseisen pylvään tietoihin. Voit myös valita haluamasi tarkastelutarkkuuden (vuosi, kuukausi, viikko, päivä, tunti).

Aikasähköasiakkaiden osalta ei kulutusta jaotella yö- ja päiväsähköön. Tällä hetkellä asiakkaillamme on erilaisia tuotteita ja aikajaotteluita, joten oikean tiedon näyttäminen asiakaskohtaisesti on haastavaa. Toistaiseksi raportoinnissa näytetään vain kokonaiskulutus.

Huomaathan, että raportointipalvelun kulutustietoja ei voi verrata suoraan sähkölaskujen tietoon. Laskuilta löydät aina tarkat tiedot kulutuksestasi.

Pientuotanto

Mikäli sinulla on sähkön pientuotantosopimus, näytetään raportointipalvelussa myös pientuotannon tiedot.

Loissähkön raportointi (yritysasiakkaat)

Loissähköasiakkaille näytetään loissähkön kulutus- ja tuotantotiedot. Tiedot ovat nähtävissä tuntitasolla Loissähkö-painiketta klikkaamalla

Lämpötila

Lämpötila-painiketta klikkaamalla sähkön ja lämmön raportissa saat näkyviin ulkolämpötilan valitulla ajanjaksolla.

Edellinen / Seuraava

Voit siirtyä painikkeista valitsemaasi ajanjaksoa vastaavaan edelliseen tai seuraavaan ajanjaksoon.

Muistiinpanot

Voit kirjata muistiinpanoja käyttöpaikalle. Kirjaa uusi muistiinpano Muokkaa-painikkeen kautta.

Vertailutiedot

Kuva_vertailutiedot

Valittu jakso

Saat valitun jakson yhteenvetotiedot ja vertailun edellisen vuoden vastaavaan ajakohtaan. Energiatehokkuus tarkoittaa kulutusta jaettuna käyttöpaikan profiilitiedoissa annetulla neliömäärällä.

Vertailuajanjakso

Edellisen vuoden vastaava ajankohta valitulle jaksolle

Vertaile kulutustasi muihin

Vertailutiedot kerrotaan sanallisessa muodossa. Kirjautuessasi raportointipalveluun ensimmäistä kertaa sinulta kysytään käyttöpaikan lisätietoja vertailutietojen tuottamista varten. Mikäli et anna tietoja, palvelu kysyy näitä uudelleen seuraavalla kerralla.

Kuva_taulukko

Taulukko

Täydet tiedot -painiketta klikkaamalla saat näkyviin valitulta ajanjaksolta ja tarkastelutarkkuudelta kaikki tiedot taulukkomuodossa.  Voit myös siirtää nämä tiedot Exceliin. Mobiilinäkymässä tätä näkymää ei näytetä.

Raporttitilaukset

Voit tilata sähkön kulutusraportit sähköpostiisi viikoittain tai kuukausittain. Sähköpostiraportilta näet haluamasi ajanjakson kulutuksen helposti. Viestissä näytetään tilaamasi ajanjakson kulutus kokonaiskulutuksena. Raportit lähetetään, kun olemme saaneet raportoitavan jakson kulutustiedot. Viikkoraportit lähetetään tyypillisesti tiistaisin ja kuukausiraportit kuukauden 2. päivä. Raportti on maksuton.