Siirry sisältöön

Pientuotannon netotus ja energiayhteisöt saapuvat Vantaalle

VE kaukolampo aurinkosahko high res 7

Valmistelemme parhaillaan asiakkaillemme pientuotantoon liittyviä uusia palveluita. Uudet palvelut tulevat käyttöön kesän aikana. Uudet palvelumme pientuotannon netotus ja energiayhteisöjen hyvityslaskentapalvelu tulevat parantamaan asiakkaidemme pientuotantolaitteistojen kannattavuutta.

Pientuotannon netotuspalvelu

Kotitalouksille pientuotannon netotus tuo rahanarvoisia etuja, kun pientuotannon ja kulutuksen tunnin sisäinen netotus otetaan käyttöön kesän aikana. Hyöty kotitalouden pientuotantolaitteista on parhain silloin, kun ylijäämäsähköä ei tarvitse syöttää sähköverkkoon, vaan kaiken tuottamansa sähkön pystyy käyttämään itse.

Siirrämme automaattisesti netotuksen piiriin kaikki verkossamme olevat pientuotantokohteet, joiden tuotantokapasiteetti on enintään 100 kVA. Muutos koskee siis suurinta osaa Vantaan pientuottajista. Netotukseen siirtyminen ei vaadi asiakkailtamme toimenpiteitä. Emme myöskään veloita tuotannon siirrosta pienjänniteverkkoon, mutta hyödyntääkseen netotuspalvelua pientuottajan tulee tehdä sopimus ylituotannon myynnistä valitsemansa sähkönmyyjän kanssa.

VE netotus
Hyvityslaskentapalvelu

Kiinteistö- ja taloyhtiöille eli energiayhteisöille tulemme tarjoamaan uuden hyvityslaskentapalvelun, joka tekee aurinkovoiman käytöstä taloyhtiöille entistä kannattavampaa. Tämänkin palvelun valmistelut ovat meillä loppusuoralla ja pääsemme tarjoamaan sitä asiakkaillemme kesän aikana.

Hyvityslaskentapalvelun avulla aurinkovoiman käyttö on taloyhtiöille houkuttelevampi valinta. Energiayhteisön hyvityslaskentapalvelun avulla taloyhtiö voi hankkia aurinkopaneelit, joiden hyödyistä pääsevät nauttimaan kaikki asukkaat. Taloyhtiön tuottaman aurinkosähkön vaikutukset ovat aiemmin näkyneet vain taloyhtiön omalla sähkölaskulla ja taloyhtiön tuottaman aurinkosähkön käyttäminen oli mahdollista vain kiinteistösähkönä taloyhtiön yhteisissä tiloissa ja laitteissa. Uusi hyvityslaskentapalvelu mahdollistaa aurinkopaneelien tuottaman sähkön jakamisen myös asukkaiden kesken. Yksittäisen asiakkaan näkökulmasta tilanne on käytännössä sama kuin jos asiakkaan sähkömittariin olisi kytketty osa kiinteistön pientuotantolaitteistoa.

VE hyvityslaskenta