Siirry sisältöön

Raivaamme myrskyjen kaatamat puut sähköjohdoilta. Puiden pois korjaaminen on maanomistajan vastuulla

Kiira 11

Vantaan Energia Sähköverkot poistaa puut johdoilta siten, että sähkön palauttaminen ja sähköjohdon korjaaminen ovat mahdollisia. Muiden kun sähköjohdoille kaatuneiden puiden raivaaminen sekä sähköjohdoilta raivatun puun pois korjaaminen on maanomistajan vastuulla.

Kiira-myrsky runteli Vantaan sähköverkkoja 12.–13.8.2017. Vastaanotimme viikonlopun aikana noin sata ilmoitusta sähköjohdoille kaatuneista puista. Näistä 40 prosenttia oli aiheuttanut myös sähkökatkon.

Myrskyn aikaan ja sen jälkeen olemme saaneet paljon kysymyksiä liittyen myrskytuhojen korjauksiin.

Raivaamme kaikki sähköjohdoille kaatuneet puut, mutta myrskyn aikaan vuoroaan voi joutua odottamaan. Kun työkohteita on paljon, ohjaamme työryhmämme ensin niihin kohteisiin, joissa sähköt ovat poikki tai johdolle kaatunut puu aiheuttaa vaaraa tai haittaa esimerkiksi ympäröivälle asutukselle. Näiden jälkeen raivaamme muut kohteet esimerkiksi piha-alueet, joissa puut nojaavat johtoihin mutta ne eivät ole aiheuttaneet sähkökatkoja. Sähköjohdoilta raivatut puut ovat maanomistajien omaisuutta ja jäävät maanomistajalle.

Myrskytuhojen korjaaminen on aina ammattilaisten hommaa

Itsenäisesti ei saa lähteä korjaamaan minkäänlaisia sähköverkonvaurioita. Ilmajohtojen päälle kaatuneessa puussa voi olla hengenvaarallinen jännite ja korjaustoimet on jätettävä sähkön ja puunkaadon vaarat hallitseville ammattilaisille.

Jos myrskyn aikaan tai sen jälkeen huomaa lähiympäristössä esim. ilmajohtojen päälle kaatuneen puun, niin siitä kannattaa tehdä ilmoitus vikailmoitusnumeroon 0800 0025. Päivystämme 24/7.