Siirry sisältöön

Säävarmaa ja luotettavaa sähkönjakelua

Tavoitteenamme on mahdollisimman häiriötön sähkönjakelu kaikille asiakkaillemme. Täysin häiriötöntä sähkönjakelua emme voi kuitenkaan taata, sillä jakeluhäiriöitä voi aiheutua esimerkiksi maankaivutöiden, sähköverkon rakennevikojen tai myrskyjen seurauksena.

Vuonna 2022 onnistuimme sähkönjakelun toimitusvarmuudessa hyvin. Keskeytysten keskimääräinen kestoaika oli 7,5 min, keskeytysten keskimääräinen lukumäärä 0,4 kpl/a ja keskeytyksen keskimääräinen kesto 17 min.

Vantaan Energia Sähköverkot on tehnyt sähkön toimitusvarmuuden eteen pitkäjänteistä työtä. Keskeisimpänä toiminnan varmistamisen keinona on jo pitkään ollut sähköverkon maakaapelointi, sillä eri sääilmiöt aiheuttavat eniten sähköverkon vikoja. Vantaan sähköverkko kulkeekin jo 93 prosenttisesti säävarmasti maan alla.

Toisena avaintekijänä luotettavaan sähkönjakeluun on laadukas ja ennakoiva sähköverkon kunnossapito. Sähköverkon vikoihin on varauduttu, ja henkilökunta on aina valmiina reagoimaan häiriöiden ilmetessä.

Kaikki tämä takaa sen, että Vantaalla valot pysyvät päällä. Hyvän varautumisen ansiosta sähkön jakelukeskeytyksen sattuessa keskeytysaika jää silloinkin lyhyeksi.

Katso vinkimme sähkökatkoilta varautumiseen