Siirry sisältöön

Sähköauto harkinnassa? Anna meidän auttaa latauspisteen suunnittelussa – myös isännöitsijöitä

41811500 parking lot sign electric car park charging station eco

Sähköä liikenteessä – nimittäin hybridi- ja sähköautojen muodossa. Hybridit ja täyssähköautot yleistyvät vilkkaaseen tahtiin. Hybridin tai täyssähköauton hankkijalle välttämätön hankinta auton oheistuotteena on myös latauspiste omaan kotipihaan.

Pohdintaa sähköauton latauspisteistä kannattaa viritellä myös taloyhtiötasolla, sillä sähköisen ajokaluston yleistyessä tarve latauspisteille alkaa varmasti kasvaa taloyhtiössä. Niin pientaloissa kuin taloyhtiöissä hankinta kannattaa aloittaa selvittämällä, minkälaisia vaihtoehtoja latauspisteen toteuttamiseksi on.

Vantaan Energia Sähköverkot tarjoaa asiakkailleen maksuttoman sähköauton latauspisteen kartoituspalvelun, jossa asiantuntijamme tutustuu kohteen sähköliittymän tehotietoihin mitatun sähkönkulutuksen pohjalta ja koostaa raportin, joka kertoo, minkä kokoisen laturin sähköliittymään voi kytkeä ilman muutostöitä. Sähköauton latauspisteen kartoituspalvelumme toimii erinomaisena tukena myös isännöitsijöiden työhön, sillä kartoitus voidaan tehdä yhtälailla taloyhtiöiden tai yritysten kuin yksittäisten kotitalouksien osalta.

Kotitalouksien osalta järkevä ratkaisu latauspisteen toteuttamiseen saattaa helpoimmillaan löytyä ilman minkäänlaisia muutostöitä. Jos sähköliittymässä ei ole vapaata kapasiteettia latauspisteen lisäämistä varten, voi pääsulakekoon korottaminen olla tarpeen. Tästä asiantuntijamme ohjeistaa kartoituksen yhteydessä. Toisinaan, esimerkiksi kerrostalojen kohdalla yksinkertaisin ratkaisu saattaa olla toisen sähköliittymän tilaaminen pysäköintialueelle. Yhtä, kaikkiin kohteisiin sopivaa ratkaisua ei ole, mutta kohdekohtaiset parhaat ratkaisumallit selviävät kartoituspalvelumme avulla. Sähköauton latauspisteen kartoituspalvelu on aina tapauskohtainen.

– Usein miten sähköautoissa kolmivaiheinen lataussysteemi on paras. Sen avulla auto latautuu nopeammin suuremman lataustehon ansiosta, kertoo Vantaan Energia Sähköverkkojen liittymäpalvelupäällikkö Roope Apponen.

Latausinfra-avustuksella tukea latauspistehankintaan

Sähköauton latauspisteiden rakentamista varten on mahdollista saada tukea Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAlta. Tuki on 35 % ja avustuslaskennassa huomioidaan kulut enintään 4 000 euroon asti latausvalmiutta kohden.

Lue lisää ARAn tukimahdollisuudesta

Lue lisää sähköauton latauspisteiden kartoituksesta Motivan sivuilta

Tilaa Vantaan Energia Sähköverkkojen maksuton sähköauton latauspisteen kartoitus