Siirry sisältöön

Ilmoita keskeytyskriittinen käyttöpaikka

Sähkönjakelun keskeytys voi aiheuttaa tietyissä sähkönkäyttöpaikoissa merkittävää haittaa. Otamme mahdollisuuksien mukaan huomioon kriittiset kohteet, joissa keskeytys voi aiheuttaa vahinkoa esimerkiksi huoltovarmuudelle, henkilöturvallisuudelle, ympäristölle tai omaisuudelle.

Täyttämällä alla olevan lomakkeen voit ilmoittaa meille keskeytyskriittisen sähkönkäyttöpaikan. Tietoa hyödynnetään sähkön jakeluun liittyvissä poikkeustilanteissa (esimerkiksi sähköpula), jolloin sähkön jakelun keskeytykseltä voi välttyä. Tietoa hyödynnetään myös laajemmissa vikatilanteissa, jolloin sähkön jakelu pyritään palauttamaan ensisijaisesti näille käyttöpaikoille.

Käyttöpaikan luokittelu keskeytyskriittiseksi ei kuitenkaan takaa sitä, ettei sähkön jakelu voisi keskeytyä. Ennakoimaton vika esimerkiksi kaapelivian tai myrskyn seurauksena voi aiheuttaa satunnaisesti jopa tuntien pituisen keskeytyksen. Tämän vuoksi kriittisten käyttöpaikkojen on hyvä varautua katkoihin esimerkiksi erillisellä varavoimakoneella. Arvioimme käyttöpaikan keskeytyskriittisyyttä Valtioneuvoston asetuksen mukaisesti (VNA TEM/2022/211) ja ilmoitamme asiakkaalle voidaanko käyttöpaikan kriittisyys ottaa huomioon. 

Tutustuthan tietosuojaselosteeseemme ennen lomakkeen lähetystä. 

Asiakastiedot

Yhteyshenkilön tiedot

Kohteen tiedot

Kerro lyhyesti miten sähkökatkot vaikuttavat teidän toimintaanne tai vaikuttaisivat yhteiskunnan toimintaan.
Liitteenä voi toimittaa täydennyksiä esim. kriittisyyden perusteluun.
Max. file size: 500 MB.
Hyväksyn tietojeni käsittelyn(Required)
Tietosuojaselosteemme löytyy täältä: https://www.vantaanenergiasahkoverkot.fi/tietosuojaseloste/