Siirry sisältöön

Sähköliittymien uudet hinnat 1.12.2020 alkaen

VE kuvaukset 11 12 2017 Valmiit Kokonaisuus1 26

Päivitimme sähköliittymien hinnoitteluperusteita sekä liittymismaksuja 1.12.2020 alkaen. Muutokset koskevat vain uusia, 30.11.2020 jälkeen tilattuja sähköliittymiä.

Liittymismaksu on sähköverkolle maksettava kertaluontoinen maksu, joka sisältää liittymän kytkennän, mahdolliset kaapelijatkot ja mittaroinnin. Liittymismaksu peritään aina kaikilta uusilta liittyjiltä. 

Hintojen päivityksen yhteydessä on tarkennettu, mitä liittymismaksulla saa

Hintojen päivityksen yhteydessä on tarkennettu, mitä liittymismaksulla saa sekä tarkastettu hinnoittelun kustannusvastaavuutta. Uudet liittymismaksut perustuvat Energiaviraston päätökseen hinnoitteluperiaatteiden muutoksista.

Hankkimalla sähköliittymän saat oikeuden liittyä sähköverkkoomme, liitettyä sähköt tonttisi rajalle ja sähkömittarin käyttöösi.

Liittymismaksu kattaa keski- ja pienjänniteverkkoon sekä jakelumuuntamoihin liittyviä rakentamiskustannuksia jakeluverkon liittämiskohtaan saakka. Liittämiskohta määritellään aina liittymissopimuksessa ja se sijaitsee yleensä tontin tai rakennuspaikan rajalla. Lisäksi liittymän hintaan vaikuttaa valitsemasi pääsulakekoko.

Hintaesimerkki liittymästä omakotitaloon, sulakekoko 3 x 25 A , hinta 2 000 € (alv. 0 %).

Hintaesimerkki keskijänniteliittymästä , liittymänkoko 1 000 kVA, hinta erillisen kustannusarvion mukaisesti, esimerkiksi kapasiteettivarausmaksu 18 000 € (alv. 0 %) ja välittömät liittämiskustannukset 8 700 € (alv. 24 %).

Ota yhteyttä, olemme käytettävissä kaikissa sähköliittymiin liittyvissä kysymyksissä

Liittymäpalvelumme asiantuntijat auttamat mielellään kaikissa sähköverkkoon liittymiseen liittyvissä asioissa. Liittymäpalveluasiantuntijamme ovat tavoitettavissa arkisin klo 8.30-16.00, puh. 09 8290 237 tai liittymapalvelut(a)vantaanenergia.fi.

Aiheeseen liittyviä linkkejä

Liittymismaksuhinnasto

Sähköliittymien hinnoittelu

Liittymismaksujen määräytymisen periaatteet